ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Възпаление на Ахиловото сухожилие

Анотация:
Възпаление на Ахиловото сухожилие може да започне остро - след пренатоварване или спортуване по неподходящи терени и настилки, или да има хроничен характер. Най-често се възпалява обвивката на сухожилието, околните меки тъкани или бурсата между петната кост и Ахиловото сухожилие.

Описание:

Възпаление на Ахиловото сухожилие може да започне остро - след пренатоварване или спортуване по неподходящи терени и настилки, или да има хроничен характер. Най-често се възпалява обвивката на сухожилието, околните меки тъкани или бурсата между петната кост и Ахиловото сухожилие. Заболяването се проявява с оток и болка в областта на Ахиловото сухожилие. Веднага трябва да се вземат мерки, поради опасност от хронифициране на възпалението и увреждане на сухожилието, което може до доведе до по-лесното му скъсване. Лечението е покой, мазане с противовъзпалителни гелове, употреба на противовъзпалителни медикаменти под формата на таблетки. Необходимо е да се повдигне петата с около два сантиметра, като по този начин се облекчава страдащото сухожилие. Това се постига с влагането в обувката на специални подложки, каквито вече могат да се намерят в санитарните магазини и у нас. При навременно лечение оплакванията отзвучават за няколко седмици. Популярното поставяне на инжекции, съдържащи кортикостероиди в тази област, следва да става след много внимателна преценка и само от специалист ортопед-травматолог.


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7050
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах