ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Затруднения при зачеването - мъжко безплодие

Анотация:
Мъжката оплодителна способност включва произвеждането на зрели сперматозоиди, способни да достигнат и оплодят яйцеклетката

Описание:
Инстинктът за размножаване и родителският инстинкт са заложени в човешката природа. Раждането на деца безусловно се приема за най-важната функция и източник на щастие в семейството. Когато забременяването и раждането протичат нормално, никой не се замисля колко многобройни са факторите, допринасящи за този процес, но има и немалко двойки, които имат проблеми със зачеването. В повече от 40% от случаите причината за това е в мъжа.

Мъжката оплодителна способност включва произвеждането на зрели сперматозоиди, способни да достигнат и оплодят яйцеклетката. За да се случи това, мъжът трябва да бъде в състояние да получи и поддържа добра ерекция, да има достатъчно зрели и жизнеспособни сперматозоиди, както и качествена сперма, която създава условия те да се придвижат в правилната посока, за да достигнат яйцеклетката и да я оплодят. Проблеми, в която и да е част от този процес, могат да доведат до затруднения при зачеването. Много фактори могат да повлияят мъжката оплодителна способност.

 
Някои от тях са:

• Възраст.

• Стрес.

• Тютюнопушене.

• Употреба на твърде много алкохол.

• Някои нелицензирани стимуланти, като анаболни стероиди или изкуствен тестостерон, приемани за увеличаване на мускулната маса.

• Крипторхизъм (задържани тестиси) или увреждане на тестисите.

• Прекомерно загряване на тестисите (горещи вани, саунa), стегнато бельо.

• Някои лекарства, като например лекарства за рак (химиотерапия).

• Въздействие на радиация и йонизиращи лъчения.

• Токсините в околната среда, като пестициди, на работното място или у дома.

• Генетични заболявания.

• Други здравословни проблеми, включително затлъстяване.

Ако Вашата партньорка не забременява след една година редовен секс без контрацептиви (или след шест месеца, ако Вашата партньорка е на 35 или повече години), Вие трябва да потърсите помощ от квалифициран лекар андролог. Необходимо е да се направи спермограма, от която ще се установи състоянието на сперматозоидите. Това е добра първа стъпка за двойки с репродуктивни проблеми. Изследването е много по-лесно за осъществяване и струва много по-малко от изследванията за установяване на проблеми на женската плодовитост. Провеждането на семинологично изследване не изключва преглед и изследвания на партньорката, тъй като в около 12% от случаите при двойки с проблеми в зачеването заболявания се откриват и при двамата. При адекватни и навременни действия за установяване на причините и провеждане на правилно лечение, много семейства с проблеми постигат успешна бременност и раждане на здрави бебета.
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6855
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах