ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Захарнен диабет при децата

Анотация:
Много често срещан напоследък, за съжаление, е захарният диабет при децата, който се дължи на изтощаване на задстомашната жлеза - панкреас.

Описание:
Много често срещан напоследък, за съжаление, е захарният диабет при децата, който се дължи на изтощаване на задстомашната жлеза - панкреас. При децата той е инсулинозависим и се прилага Инсулин почти при всички случаи. Има само малки изключения при юноши с наднормено тегло. Винаги търсим фамилна обремененост, но напоследък често има случаи, при които детето се разболява, без да има наследственост. Основни симптоми на захарния диабет са пиене на много вода и нощно уриниране, повишен апетит, загуба на тегло, суха кожа и лигавици, дъх на ацетон. Много важно е при най-малко съмнение за това заболяване да се проверява кръвната захар, за да не изпадне детето в кетоацидозна кома със загуба на съзнанието и тежки метаболитни промени, ако диагнозата се забави.
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6855
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах