ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Компресионна терапия

Анотация:
Най–старата терапия за лечение на вариците е Компресионната с еластични чорапи и превръзки, които трябва да се носят доживот.

Описание:

Посредством тези еластични превръзки се стеснява луменът на вената и се ускорява оттичането на венозната кръв към сърцето. По правило се наблюдават по-малко венозен застой и отоци по краката.

Съществен недостатък на компресионната терапия е неудобството от носенето на еластични чорапи през лятото, тъй като се стига  до прегряване на краката. Обуването на чорапите е трудоемко за възрастни пациенти, тъй като се изисква определена сила за преодоляване на еластичната съпротива на материята. Съществуват и превръзки без еластична компонента, които са по-лесни за поставяне, но постигнатият ефект не е оптимален.

На базата на тези недостатъци компресионната терапия се използва като допълнителна или преходен метод при лечението на вариците или при определени индикации.


 


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Диагностично-консултативен център ВИТА
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7379
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах