ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Най-честите заболявания са

Анотация:
Най-честите заболявания са заболяванията на щитовидната жлеза.

Описание:

Най-честите заболявания са заболяванията на щитовидната жлеза. Най-разпространеното заболяване на щитовидната жлеза е нейното увеличение или т.нар. гуша. Гуша може да има както при нормална функция на жлезата, така и при повишена или понижена функция. Най-честото заболяване с повишена функция се нарича Тиреотоксикоза или Базедова болест. При нея се наблюдава подутина в областта на шията, дължаща се на увеличение на щитовидната жлеза, отслабване на теглото при запазен апетит, ускорена сърдечна дейност, изпотяване, повишено кръвно налягане, изпъкване на очите. Понижената функция на щитовидната жлеза се нарича Хипотиреоидизъм и може да бъде вроден /появява се още при новородените/ и придобит - при по-големите деца. Това заболяване се изразява със забавяне на растежа и нисък ръст, суха кожа, запек, груб глас, изоставане в нервно-психическото развите. Честотата за вродения хипотиреоидизъм е 1:3500 новородени, такава е честотата и за Европа.
Придобитият хипотиреоидизъм се дължи най-често на автоимунното заболяване т.нар. Тиреоидит на Хашимото, при който се открива също гуша и по-горе изброените симптоми.


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6855
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах