ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Общи понятия в специалността

Анотация:
Видове изследвания и методи

Описание:

РЕНТГЕН – Вилхелм Конрад Рентген - откривател на рентгеновите лъчи през 1895 г., един от видовете лъчиста енергия. РЕНТГЕНОВ АПАРАТ – прибор, използващ рентгеновите лъчи в медицината за диагностика и лечение.

РЕНТГЕНОЛОГИЯ – медицинска специалност, дял от медицинската наука, изучаваща човешкото тяло с помощта на рентгеновите лъчи, като се базира на едно от основните им свойства – проникване.

РЕНТГЕНОГРАФИЯ – образ на обект от човешкото тяло, получен чрез рентгеновите лъчи върху специална плака – рентгенова снимка.

УЛТРАЗВУК – звукови вълни с честота над 20 000 Hz.

УЛТРАЗВУКОВА ДИАГНОСТИКА – метод на изследване, познат още като ехография или ултрасонография. Чрез специални апарати, които използват свойството на ултразвуковите вълни да се отразяват от различните по плътност тъкани на човешкото тяло специфично. Получават се образи върху монитор или хартиен носител на достъпните за изследване чрез метода органи и структури на тялото.


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6855
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах