ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Разширени вени

Анотация:
Вариците (разширените вени) на долните крайници е заболяване, което се проявява в неравномерното разширяване и змиевидно нагъване на подкожните (повърхностни) вени на долните крайници.

Описание:

Основната причина за появата й е генетично предопределената недостатъчност на венозната стена, която постепенно променя структурата и губи своята здравина. Възниква недостатъчност на венозните клапи и се развива рефлукс (недостатъчност), който води до разширение на повърхностните вени. Заболяването се съчетава с хернии, хемороиди и/или плоски стъпала. За развитието на разширените вени важна роля играят и други фактори като прекарана бременност или професионално обременяване, дължащо се на продължителна работа в изправено положение.
Заболяването е хронично и прогресира бавно. В началото заболяването прогресира асимптомно.
Най-честите оплаквания от страна на пациента са тежест, чувство за напрежение, умора, изтръпване, оток, болка в засегнатите крайници, особено при продължително стоене в право положение или при седене, нощни крампи в краката, придружени от сърбеж. При усложнените случаи могат да настъпят тромбофлебити, едеми, кожни екземи и венозни рани.

Лечението е медикаментозно и хирургично (стрипинг).


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Диагностично-консултативен център ВИТА
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7379
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах