ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Скъсване на Ахиловото сухожилие

Анотация:
Скъсването на Ахиловото сухожилие е най-честата травма, причинена от спорт. Освен при елитни спортисти, тя се среща и при обикновени хора, най-често при практикуване на т.нар. "неделен футбол".

Описание:

Скъсването на Ахиловото сухожилие е най-честата травма, причинена от спорт. Освен при елитни спортисти, тя се среща и при обикновени хора, най-често при практикуване на т.нар. "неделен футбол". Основна причина за скъсването са дегенеративните промени в сухожилието и наднорменото тегло, което сухожилието не може да издържи, както и липсата на адекватно загряване преди натоварването, което влошава кръвооросяването му. Самата руптура /скъсване/ се проявява с остра болка по долната задна част на подбедрицата. Болният не може да върви нормално, куца и не може да се изправи на пръстите на засегнатия крайник. Най-доброто лечение е оперативното, което трябва да стане в първите часове, до няколко дни след травмата. При отлагане на операцията двата края на сухожилието се раздалечават, при което се получава дефект и лечението се усложнява. След операцията се носи гипсова имобилизация за около два месеца, последвана от специфична рехабилитация.


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7050
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах