ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Фебрилен гърч

Анотация:
Среща се при деца от 6 месеца до 4 години. От 2 до 4% от децата в тази възраст прекарват фебрилен гърч. Момичетата под 18 месеца са засегнати по-често.

Описание:

Процентът на децата в семейства, чиито членове са имали подобни инциденти, се увеличава до 10%.

Основната причина за възникването на гърча е повишената над 38,5 градуса температура. Тъй като фебрилният гърч възниква най-често при инфекции на горните дихателни пътища, предполага се инфекциозно-токсично въздействие върху централната нервна система у генетично предразположени деца, чийто гърчов праг е понижен.

Все още има много неясноти около механизмите, които предизвикват фебрилен гърч. Фебрилният гърч възниква обикновено в началния стадий на заболяването, макар и рядко може да се появи и в следващите.

Критериите за обикновен и усложнен фебрилен гърч са следните: Обикновен фебрилен гърч: - краткотраен до 10 мин; гърчът е тоничен, генерализиран; не се повтаря по време на едно и също заболяване; не се последва от огнищни или приходни неврологични симптоми; нервно-психическото развитие на детето е нормално. При фебрилен гърч трябва да се изключи менингоенцефалит. Фебрилният гърч изисква спешно лечение и активно наблюдение на развитието на детето.


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6855
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах