ЛЕКУВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Хронични конюнктивити - персистират

Анотация:
Хроничните конюнктивити се характеризират с незабелязано начало, бавно развитие на клиничната картина и често перзистират повече от 14 дни. Обективните симптоми /зачервяване, секреция/ са слаби, а субективните оплаквания /чувство за чуждо тяло, парене, глождане, сърбеж/ са добре изразени.


Описание:

Хроничните конюнктивити се характеризират с незабелязано начало, бавно развитие на клиничната картина и често персистират повече от 14 дни. Обективните симптоми /зачервяване, секреция/ са слаби, а субективните оплаквания /чувство за чуждо тяло, парене, глождене, сърбеж/ са добре изразени.

Хроничните инфекциозни конюнктивити се срещат по-рядко в сравнение с острите. Най-разпространените хронични конюнктивити са причинените от TBC, сифилис, трахома и дипробацила на Morax - Axenfeld. При всички тях в една или друга степен е засегната и роговицата. Част от хроничните неинфекциозни конюнктивити са по своята същност алергични /верналния конюнктивит, лимфатичния кератоконюнктивит, контактен алергичен конюнктивит/.

Други фактори, водещи до развитието на хронични неинфекциозни конюнктивити, са: некоригираните рефракционни аномалии, механични фактори /прах, тютюнев дим/ и синдромът на "сухото око". При наличие на някои от горепосочените оплаквания е необходимо пациентите да се консултират с очен лекар. Изработването на бактериологични и алергологични изследвания ще допринесе за изясняване на причинителите на конюнктивита. Направата на антибиограма ще определи най-ефикасния медикамент при възпаление на конюнктивата.


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Диагностично-консултативен център ВИТА
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7379
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах