БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ във ВИТА във връзка с кампанията „Евромеланома 2023“ на 10 май

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ във ВИТА във връзка с кампанията „Евромеланома 2023“ на 10 май
02 Май 2023 г.
ЕВРОМЕЛАНОМА е европейска кампания за повишаване на осведомеността за рака на кожата. Тя се ръководи от водещи европейски дерматолози, които отделят от времето си, за да популяризират и споделят информация за превенцията, ранната диагностика и лечението на рака на кожата.

Тазгодишната кампания Евромеланома 2023 със слоган „Използваш ли предпазни средства?“ насърчава тийнейджърите да направят по-добър избор за защита от ултравиолетовите лъчи. „Прогнозите са, че до 2040 г. заболеваемостта от рак на кожата в световен мащаб ще се увеличи с 85%. Обръщането на тази тенденция започва с намаляването на излагането на слънце в детска и юношеска възраст“, заяви професор Вероник дел Мармол, председател и основател на Евромеланома.

Анализ, базиран върху  394 681 клинични прегледа, показва, че хората, които са претърпели тежко слънчево изгаряне (болезнено слънчево изгаряне, с интензивно зачервяване или образуване на мехури, с продължителност два или повече дни) преди 18-годишна възраст, са с 18% по-склонни да имат подозрителна лезия, установена от дерматолог в зряла възраст.

Въпреки че 84% от тийнейджърите осъзнават връзката между недостатъчната защита по време на излагане на UV лъчи и развитието на рак на кожата, 76% от тази група признават, че не винаги се предпазват от слънцето. Проучването, в което са участвали близо 1500 младежи на възраст между 15 и 19 години, разкрива също, че когато са изложени на слънце, само:

-  27% винаги носят шапка;
-  17% винаги носят дрехи с дълъг ръкав;
-  21% винаги носят слънчеви очила с UV защита;
-  49% винаги или често стоят на сянка;
-  52% винаги нанасят слънцезащита на лицето си;
-  56% винаги нанасят слънцезащита върху други части на тялото, които са изложени на слънце.

Публикуването на този анализ съвпада с ежегодната кампания за повишаване на осведомеността за рака на кожата Евромеланома, в която традиционно участва и ВИТА с разпространение на информационни материали, мостри и с безплатни прегледи при своите специалисти дерматолози по следния ГРАФИК за 10 май 2023 /сряда/:

•    Д-р Ангел Митев -
от 16:00 до 17:00 ч.;

•    Д-р Гергана Манолова -
от 9:30 до 10:30 ч.;

•    Д-р Надя Тошева -
от 12 и 30 до 13 и 30 ч.
 
Записването става на телефоните на Регистратура.
Очакваме Ви!

 
Може да Ви интересува също:
*
Време е за красота и блясък чрез хиалуроновите филъри! – д-р Наталия Ненкова – пластичен хирург във ВИТА
* Възли на щитовидната жлеза /нодули/ – защо и как се появяват и какво е лечението? – интервю с д-р Мила Арнаудова - дм, ендокринолог във ВИТА
*  Полезна или вредна е солта за щитовидната жлеза? Какви са допустимите количества дневно? Хималайска или готварска сол да изберем, за да сме здрави?
* Как да се простим с излишните килограми, без да се стига до хирургична намеса? Д-р Женя Георгиева – гастроентеролог в МБАЛ ВИТА, за нехирургичните методи за лечение на наднорменото тегло и как да изберем кой е най-подходящ за нас
 
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

9948
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах