Полезно

Време е за красота и блясък чрез хиалуроновите филъри!– д-р Наталия Ненкова – пластичен хирург във ВИТА

Днес хиалуронът е достигнал до всеки един дом под формата на кремове, гелове, лосиони и хранителни добавки. Той намира основно място в състава на повечето козметични продукти с грижа за кожата, защото тази уникална субстанция не само разкрасява, но и контурира и подмладява лицето.
Висококачествените хиалуронови филъри, поставени от верния специалист по пластична хирургия, който знае как прецизно да постави продуктите по специфични места на Вашето лице, устни и деколте, може направи така, че да изглеждате по-млади, по-красиви и по-свежи.
 

Какво представляват хиалуроновите филъри?

Хиалуронът (хиалуроновата киселина) е естествена субстанция, която се намира в нашето тяло. Неговата основна характеристика е способността му да свързва големи количества водни молекули. Освен той това стимулира производството на колаген и еластин, което забавя процеса на стареене на кожата в дългосрочен план. Тъй като хиалуроновата киселина е незаменима част от нашето тяло, организмът ни я разпознава и приема като съвместима, за разлика от всички други субстанции.

По този начин, въведена инжекционно в нашите тъкани, бръчките се изпълват и се възстановява гладкостта, стегнатостта и свежестта на лицето. Компенсират се изгубените обем и еластичност на кожата, което се случва в резултат на стареенето. В допълнение получаваме сияен вид на лицето, хидратирана и свежа кожа.

Може ли да се борим с бръчките чрез хиалуронови филъри?
Докато сме млади, лицето ни има овални и красиви контури, ясно оформени скули и брадичка, които образуват триъгълника на младостта. Но стареенето и гравитацията водят до загуба на обем на мастните тъкани, отслабване на мускулите и сухожилията в подкожието на лицето. Дори костните структури са подложени на атрофия с възрастта.
Освен това кожата губи натуралния си колаген, еластин и хиалуронова киселина. Резултатите са отпуснатост, дехидратация и изтънена кожа.

Загубата на плътност в централната част на лицето води до загуба на контура на скулите, хлътване и тъмни кръгове около бузите и очите. Долната челюст и брадичката вече не са толкова добре очертани.  Лицето губи натуралните си пропорции, своята привлекателност и свежест.

Хиалуроновата киселина възстановява загубения обем, поддържа тъканите, възвръща младите контури и тонус на лицето. Освен за заглаждане на бръчките спомага и за производството на колаген, хидратира лицето и връща блясъка на кожата.

Как се провежда лечението?
Лечението във ВИТА започва с преглед от специализиран лекар, който избира правилното количество и вида  филър.  Анализира и определя местата, които се нуждаят от третиране. След изготвяне на индивидуален план се пристъпва към поставяне на обезболяващ крем, който се нанася за 20 минути. Инжектирането на хиалуронов  филър се извършва с изключително фина игла или канюла, като след 10-15 минути сте готови да продължите с дневните си задачи.

Има ли специфични грижи след процедурата?
Не се налагат строги ограничения или режим след поставяне на хиалуронов филър. Има все пак някои препоръки, които ще облекчат възстановителния период и ще удължат ефекта на процедурата.

В следващите 24 часа:   

  • Не е препоръчително да слагате грим или козметични продукти;
  • Не трябва и да спортувате или извършвате тежка физическа дейност, да посещавате сауна, парна баня или солариум;
  • Третираните места не трябва да бъдат разтривани и травмирани, но се препоръчват специфични масажи;
  • Може да охлаждате с лед, но не директно, а през плат, за да не се предизвика измръзване на третираната кожа. Предпочитат се студени компреси;
  • Удачен е прием на препарати, съдържащи арника, както локално така и перорално, с цел ускореното възстановяване от отоци и евентуални синини.


След този първоначален период можете да продължите с обичайната си грижа за кожата, както и с нормалното си ежедневие.

Кога е правилният момент за хиалуронов филър?
Най-хубавата новина е, че можете да започнете процедурите при първия знак за поява на бръчки, както и ако искате да увеличите обема на вашите устни, скули или брадичка.

С грижа за всички, които искат да посрещнат предстоящите празници с прекрасни лица и с радост в сърцата, пластичните и естетични хирурзи във ВИТА подготвиха следното
 

Предложение за поставяне на хиалуронови филъри:

•    За подобряване текстурата и цвета на устните
 - Restylane Kysse, 440лв.
•    За заглаждане на бръчки около устните и брадичката
- Restylane Defyne, 430лв.
•    За хидратиране на кожата в дълбочина, за предотвратяване на стареенето, за повишаване на еластичността, плътността и структурата, за придаване на сияен блясък
– Restylane Vital и Vital light, 330лв и 300лв

Може да се свържете с нас на тел: 02 45 22 000 или да си запазите час през платформата  superdoc.bg.