Във ВИТА може да получите ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ след изследване на антитела

Във ВИТА може да получите ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ след изследване на антитела
16 Ноември 2021 г.


Вече за „Зелен сертификат“ се признават и резултатите от лабораторните изследвания за антитела. Тези изследвания можете да направите в Клинична лаборатория в ДКЦ ВИТА в База 1 и в База 2.


Сертификатът удостоверява, че човек не просто е преболедувал, а и че има защита. Така хората с антитела ще бъдат също толкова защитени, колкото ваксинираните и преболедувалите, увериха здравните власти.

Документът ще може да бъде използван както от гражданите, които са прекарали безсимптомно заболяването, така и от хора, които са си купили от аптеката антигенен тест, били са положителни и са се самоизолирали, като по този начин са се отнесли отговорно към обществото.

Сертификатът важи и за хора, които са били хоспитализирани, но нямат документ за изследване с PCR или антигенен тест.


Какво е важно да знаем?

•    За да получите удостоверението за наличие на антитела, стойностите на антителата срещу SARS-CoV-2 трябва да са доказани чрез количествено изследване на Anti-SARS-CoV2 IgG и да надхвърлят 150 BAU/ml.

•    Документът е със срок на валидност 90 дни и може да се използва като "Зелен сертификат" САМО на територията на България.

•    Изследването трябва да е направено СЛЕД 11 ноември 2021г.

•    След провеждане на изследването ще можете да изтеглите своя „зелен сертификат“ от „Проверка на резултати“ (бутон "Клинична лаборатория") в нашия сайт www.vita.bg.


Цената на лабораторното изследване за антитела във ВИТА е 30 лева и резултатът ще бъде готов в рамките на деня, в който е взета пробата.
За информация, моля да се обадите на телефоните на регистратура във ВИТА.
РабоАко желаете да получавате интересна и полезна информация, абонирайте се за нашия имейл бюлетин!
АБОНАМЕНТ ЗА БЮЛЕТИН


Може да Ви интересува също:

* „Храната е лекарство, нещо, на което да се наслаждаваме, но без да прекаляваме“ – според д-р Мирчева – акушер-гинеколог от ВИТА, в съветите как да се хранят бременните жени днес
"Имунитетът на децата след пандемията от COVID-19. Как да се подготвим за настъпващите сезонни инфекции?" - съветва ни д-р ИВА ИВАНОВА - педиатър, специалист хомеопат и лекар с многобройни малки пациенти в ДКЦ „Вита“
* Доброкачествената хиперплазия на простатата – симптоми, диагностика и лечение – интервю с д-р Симеон Рангелов, д.м. – уролог и андролог във ВИТА
* Как се дава първа помощ при различните видове изгаряния – интервю с д-р Елена Бенкова от МБАЛ ВИТА
*Стомашен ботокс в МБАЛ Вита – съвременна иновативна помощ при лечение на затлъстяването
* Финансирайте лечението си в МБАЛ ВИТА с подкрепата на Банка ДСК
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7912
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах