Информация
ЗА НАС
Болница "Вита" или ДКЦ "Вита"?
"Вита" е частно лечебно заведение, което включва Многопрофилна болница за активно лечение и Диагностично-консултативен център. Във "Вита" работят доказани специалисти от над 20 области на съвременната медицина. "Вита" разполага с болничен стационар, 3 лаборатории /Микробиология, Патохистология, Клинична/, родилна зала и отделение по неонатология, четири съвременно оборудвани  операционни зали и модерна реанимация, Рентген и ЯМР. Нашите пациенти могат да разчитат 24-часа в денонощието и без почивен ден на квалифицирана медицинска помощ, мило отношение и особено внимание както на място в болницата, така и в дома си.

Лекарските кабинети и лабораториите са свързани в локална информационна мрежа, използваща интегрирана медицинска информационна система. За допълнително улеснение на пациентите в болница „Вита” под един покрив са разположени диагностични кабинети, клинична и микробиологична лаборатория,  болнично отделение и аптека. Всички кабинети и лаборатории са оборудвани с медицинска апаратура от най-ново поколение, позволяваща прецизна и навременна диагностика на заболяванията. Болницата разполага и с Отделение по Oбразна диагностика, включващо апарати за рентгенови изследвания, мамографии, ядрено-магнитен резонанс, апарат за безболезнено разбиване на камъни в бъбреците и др.

Кога мога да получа болничен лист?
Административни услуги (издаване на болничен лист, получаване на епикризи и друга медицинска документация) се извършват в работно време от 08:30 ч. до 18:30 ч. в делничен ден.

Имате ли Ден на отворените врати?
Да, всеки месец организираме Ден на отворените врати за Родилно отделение. Може да заявите присъствието си и да запазите място на тел: (02) 960 49 84.

Кога се провежда Училището за бъдещи родители "Вита"?
По предварително утвърден график. Цикълът обхваща 9 лекции и се провежда в конферентната зала на 5 етаж във "Вита". Лектори са водещите гинеколози, педиатри, неонатолози и акушерки на болницата. Училището е безплатно, но е със задължително записване на тел: 02/960 49 84.

Къде да намеря телефонните номера на "Вита"?
Може да се свържете с Главната регистратура на следните телефони:
02/ 960 49 50
02/ 960 49 51
02/ 960 49 52
02/ 943 43 98
0888 991 003
Ако желаете да се свържете с конкретно звено, телефоните са:
Клинична лаборатория:                         02/ 960 49 72
Микробиологична лаборатория:         02/ 960 49 74
Патохистологична лаборатория:         02/ 960 49 73
Образна диагностика:                            02/ 960 49 67
Вита Естетик Център:                             02/ 960 49 69
Вита Ин Витро Център:                          02/ 960 49 90
Вита Херния Център:                             02/ 960 49 53
СТМ Вита Инженеринг:                         02/ 960 49 94
Главен счетоводител:                            02/ 960 49 85
Маркетинг и реклама:                           02/ 960 49 84

Издавате ли медицински свидетелства?

Да. МБАЛ „Вита” е оторизирано здравно заведение, което издава всички необходими медицински свидетелства (за сключване на брак, за водачи на МПС, за започване на работа и т.н.) в това число и специализирани здравни сертификати/Зелени карти за заминаване в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия.

Издавате ли медицински свидетелства за Зелени карти?
Да. "Вита" е оторизирано здравно заведение, което издава здравни сертификати за пътуване и постоянно пребиваване в чужбина на заминаващите за САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия.
Какво трябва да знаят кандидатите, които заминават за следните страни:
САЩ:
    Международен паспорт
    Данни за проведени имунизации /за децата задължително, за възрастните - ако има такива/
    Медицинска документация, ако кандидатът има хронични заболявания или операции
    Медицинското свидетелство за възрастни включва: преглед, рентгенография на бял дроб и сърце, изследване за сифилис /VDRL/
    Медицинското свидетелство за деца до петнадесет годишна възраст включва преглед и тест
    4 бр. паспортни снимки
Процедура за извършване на тестове на децата на възраст от 2 до 14 години:
Съгласно новата инструкция за прегледи на кандидатите за зелени карти, родителите на децата имат право да изберат дали на детето да бъде направен тест Манту или кръвен тест.
Манту – извършва се при първото посещение на детето в клиниката, като задължително детето трябва да има паспорт за удостоверяване на самоличността. Пробата се отчита 48-72 часа след поставянето й, като за целта детето отново трябва да бъде доведено в клиниката. Тогава се получава и готовият медицински документ.
Кръвен тест - при първото посещение в клиниката по време на прегледа се взима кръв за изследването. Поради спецификата на теста, кръвта се взима в дните от понеделник до сряда цял ден и четвъртък до 12:00 часа. В петък кръв за T spot тест няма да се взима. Резултатите от кръвния тест ще бъдат готови след 48 часа, когато семействата ще могат да получат готовите документи. В този случай няма да е необходимо повторно присъствие на детето в клиниката.
Канада:
    Заминаващите за Канада, на които е необходимо медицинско свидетелство, трябва да получат медицинския формуляр от съответната Консулска служба
    Медицинска документация, ако кандидатът има някакви хронични заболявания или операции
    Медицинското свидетелство за лица над петнадесет години включва: преглед, рентгенография на бял дроб и сърце, тест за сифилис, тест за СПИН и изследване на урина
    Медицинското свидетелство за деца над единадесет години включва: преглед, рентгенография на бял дроб и сърце, изследване на урина
    Медицинското свидетелство за деца от пет до единадесет години вклюва: преглед и изследване на урина
    Медицинското свидетелство за деца до пет годишна възраст включва обстоен преглед
    Снимка на електронен носител
Медицинските свидетелства са готови в рамките на един работен ден и се изпращат по служебен път до съответната служба.
Австралия:
    Медицинското свидетелство за заминаващите за постоянно пребиваване в Австралия (лица над 15 години) включва: преглед, ренгенография на бял дроб и сърце, изследване на урина; СПИН тест
    (На кандидатите за електронна виза резултатът може да бъде изпратен и придвижен по електронен път чрез системата – eHealt. В такъв случай e необходима фотография на електронен носител)
    Медицинското свидетелство за деца от пет до петнадесет години включва преглед и изследване на урина
    Медицинското изследване за деца до петгодишна възраст включва обстоен преглед
    Кандидатите трябва да носят медицинска документация, ако имат хронични заболявания или операции
    Снимка на електронен носител
Медицинските свидетелства са готови в рамките на един работен ден и се изпращат по служебен път до съответната Консулска служба.
Нова Зеландия:
    Кандидатите за постоянно пребиваване в Нова Зеландия получават медицински формуляри за прегледите от Медицински център "Вита"
    Валиден международен паспорт
    За деца до дванадесет годишна възраст - данни за проведени имунизации
    Медицинска документация, ако кандидатът има някакви хронични заболявания или операции
    Медицинското свидетелство за лица над дванадесет години включва: преглед, рентгенография на бял дроб и сърце, тест за сифилис и изследване на урина
    Медицинското свидетелство за деца до дванадесет години включва преглед и изследване на урина
    Снимка на електронен носител

ЛОКАЦИЯ
Къде се намира болница "Вита"?
Болница "Вита", заедно с ДКЦ "Вита" се намира на ул. Драговица №9, София, България. Болницата е разположена на площ от 3000 кв. м., в самостоятелна сграда, изградена по всички съвременни изисквания за болничните заведения.
Главният вход е откъм улица „Драговица”. Фасадата на болницата е синя и ясно обозначена. Щом влезете вътре, ще попаднете в приемната. В лявата  част се намира Главната регистратура. Там ще получите необходимата информация и ще Ви бъдете упътен към търсения кабинет или лекар. Вдясно се намират посетителските тоалетни и на разположение на  пациентите има посетителски места за сядане.

Имате ли собствен паркинг?
Не. Възможностите са за свободно паркиране около сградата и съседните жилищни кооперации.

С какъв градски транспорт мога да стигна до "Вита"?

Трамвай №20, №22, №23. Спирка гара Подуене.
Автобус №72, №120, №305, №413. Спирка бул. Ситняково.
Метростанция Орлов мост е на 20 минути пешеходно разстояние от "Вита".
ЦЕНТЪР ПО ИМУНИЗАЦИИ
Какво представлява жълта треска?
Жълтата треска е болест, която наподобява чумата. Смъртността е изключително висока – близо 85%. Предава се от комар на човек. В райони с регистрирана жълта треска и докладвани случаи на заразени, ваксината срещу жълтата треска е задължителна.
Кога е задължителна имунизацията срещу жълта треска?
Ваксината срещу жълта треска е изискване на Световната здравна организация при международни пътувания до конкретни дестинации. Моля, вижте списъка на страните, за които е задължителна. 
Таблица 1. Списък на страните, за които се изисква имунизация срещу жълта треска
АФРИКА      Ангола, Бенин, Буркина Фасо, Бурунди, Камерун, Конго, Демократична република Конго (бивш Заир), Кот д’Ивоар, Екваториална Гвинея, Етиопия, Габон, Гамбия, Гана, Гвинея, Гвинея - Бисао, Кения, Либерия, Мали, Мавритания, Нигер, Нигерия, Сенегал, Сиера Леоне, Южен Судан, Судан, Того, Уганда, Централноафриканска Република, Чад
ЦЕНТРАЛНА И ЮЖНА АМЕРИКА                                                       Аржентина, Бразилия, Боливия, Колумбия, Еквадор, Френска Гвиана, Гвиана, Панама, Парагвай, Перу, Суринам, Тринидат и Тобаго, Венецуела
 Таблица 2. Препоръчителни имунизации според географския регион
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ИМУНИЗАЦИИ
Северна Америка    Дифтерия, тетанус, хепатит В
Централна Америка (континентална)     Хепатит А и В, тетанус и дифтерия, коремен тиф
Южна Америка (тропическа зона)    Жълта треска, хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, менингококова инфекция
Южна Америка (умерена зона)    Хепатит А и В, тетанус и дифтерия, коремен тиф
Южна Африка    Хепатит А и В, тетанус и дифтерия, коремен тиф, полиомиелит
Северна Африка    Хепатит А и В, тетанус и дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бяс
Африка на юг от Сахара    Жълта треска, хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бяс
Източна Азия    Хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, менингококова инфекция, бяс
Югоизточна Азия    Хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, менингококова инфекция, бяс
Азия (южна и централна)    Хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, менингококова инфекция, бяс
Югозападна Азия    Хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, менингококова инфекция, бяс
Източник: Национален център по заразни и паразитни болести
Колко дни преди пътуване е необходимо да се постави ваксината за жълта треска?

Най-добре е имунизациите да бъдат направени 6 до 8 седмици преди пътуването (максимум 4 седмици преди него), за да бъде съобразено поставянето на ваксините с тяхната съвместимост и за да се изгради постваксинален имунитет, включително и при тези, които изискват приложение на повече от една доза за завършване на имунизационната схема. Първите 10 дни след поставяне е периодът, в който тялото се бори с вируса и се проявяват някои от страничните ефекти.  През тези 10 дни е важно да избягвате физическо натоварване, алкохол, риба и яйца.
Всеки ли може да бъде ваксиниран?
Всеки клинично здрав пациент. Деца над 6 години. Не е подходяща за бременни..
Какво е приемното време на Центъра по имунизации към ДКЦ „Вита“?
От 08:30 до 15:00 ч. Моля, свържете се с Регистратура, за да заявите определите удобен час.
Нужно ли е да се обяда предварително, за да заявя, че ще се нуждая от имунизацията?
Да. Моля, свържете се с Регистратура, за да заявите определите удобен час.
Вие ли издавате Международен сертификат за ваксинация или профилактика (популярна и като „жълта книжка“ за имунизации)?
Да.
Веднага ли се получава Международен сертификат за ваксинация или профилактика (популярна и като „жълта книжка“ за имунизации)?
Да.
Ваксината на гладно ли се прави?
Не.
Какво съдържа ваксина срещу жълта треска STAMARIL / СТАМАРИЛ?
След разтваряне, 1 доза (0,5 ml) съдържа: Вирус (произведен в утвърдени непатогенно заразени кокоши ембриони) на жълтата треска щам 17D-204 (жив, атенюиран) не по-малко от 1000 LD50 единици (статистически определена летална доза при 50 % от тестваните животни).
Кога се поставя ваксина срещу жълта треска STAMARIL / СТАМАРИЛ?
STAMARIL е показан за активна имунизация срещу жълта треска при хора:
• пътуващи, преминаващи или живеещи в ендемични райони.
• пътуващи за страна, която изисква при влизане Международен сертификат за направена ваксина (което може да зависи или не от предишния маршрут).
• боравещи с потенциално инфекциозни материали (лабораторен персонал).
Как се поставя ваксина срещу жълта треска STAMARIL / СТАМАРИЛ?
Обикновено се прилага като подкожна инжекция.

ПРИЕМ
Какво е нужно за приемане в МБАЛ "Вита"?
Когато се налага да постъпите в болницата, ще получите пълна информация от  Главната регистратура. Ще Ви бъде предоставена възможност за избор на екип, допълнителни удобства и информация относно стойността на лечението.
При приемане в болницата трябва да носите:
-         медицинска документация
-         лични вещи
-         тоалетни принадлежности
-         чехли (при по-дълъг болничен престой от болницата се осигуряват еднократни). 

Работи ли „Вита” със Здравната каса?
Да. Болница „Вита” има договор с Националната здравноосигурителна каса по 48 клинични пътеки. Пълен списък на пътеките може да намерите в Клинични пътеки НЗОК.

Какво направление е нужно за постъпване в МБАЛ „Вита” ?
За постъпване за болнично лечение (по преценка на прегледалия Ви специалист) е необходимо Направление №7 за хоспитализация от личния лекар.

Как мога да постъпя без направление?
Ако не сте здравно осигурен или нямате направление, можете да постъпите директно срещу заплащане по ценоразписа на болницата.

Кога са свижданията?
Свижданията в болницата се извършват между 17 и 18 часа.

С какво разполагат болничните стаи в болница "Вита"?
Стаите за болничен престой са светли и приветливи. Всяка стая разполага със самостоятелен санитарен възел, климатик, телевизор и телефон. Навсякъде в болницата се спазва строга хигиена. Целта е пациентите да се чувстват възможно най-удобно и близо до дома си. 


ПРОФИЛАКТИЧНИ ПАКЕТИ
Профилактичен КАРДИОЛОГИЧЕН пакет I
Профилактика на сърдечно-съдовите инциденти

България е на едно от първите места по честота на сърдечно-съдовите заболявания в Европа - близо 60 % от населението на страната ни страда от заболявания на сърцето. С оглед на тази статистика болница „Вита” има специално разработен пакет от изследвания и прегледи за Профилактика на сърдечно-съдовите инциденти, който включва:
- Преглед от лекар-специалист, определяне на коронарния риск
- Лабораторни изследвания:
 •     Липиден профил: общ холeстерол, LDL - холестерол, HDL - холестерол, триглицериди
 •     Пикочна киселина
 •     Креатинин
 •     Кръвна захар
Цена на пакета – 56,70 лева
Допълнителни услуги:
Безплатно изграждане на схема за профилактика и лечение
Безплатно определяне на кръвна група и Rh.

Профилактичен КАРДИОЛОГИЧЕН пакет II

Профилактика и лечение на артериалната хипертония

Препоръчително е всеки пациент с повишено кръвно налягане да извършва такава  комплексна оценка минимум веднъж годишно. Пакетът от изследвания и прегледи за Профилактика и лечение на артериалната хипертония включва:
- Клиничен преглед от специалист-кардиолог, определяне на сърдечно-съдовия риск и индивидуален план за лечение на всеки пациент
 • ЕКГ
 • Ехокардиография
 • Изследване на очни дъна
-Лабораторни изследвания на:
 • Креатинин
 • Пикочна киселина
 • Изследване на урина
Цена на пакета – 109,80  лева.
Допълнителни услуги :
Безплатно изследване на кръвна захар
Безплатно определяне на кръвна група и Rh

Профилактичен НЕВРОЛОГИЧЕН пакет
Профилактика на мозъчно-съдовите инциденти

Съвременният начин на живот е свързан с редица фактори  (обездвижване, некачествена храна, богата на наситени мазнини, тютюнев дим и др.), които увеличават риска от ранно развитие на мозъчно-съдови болести. Съгласно препоръките на Световната Здравна организация за своевременната профилактика на тези болести, болница „Вита” предлага пакет от изследвания и прегледи за Профилактика на мозъчно-съдовите инциденти, който включва:
-Преглед от специалист и определяне на съдовия риск
-Доплерова сонография /ултразвуково изследване на мозъчните съдове/
-Тест за скрити нарушения на паметта
-Лабораторни изследвания:
 •     Липиден профил: общ холестерол, LDL - холестерол, HDL - холестерол, триглицериди
Цена на пакета: 83,70 лева
Допълнителни услуги:
Безплатно изграждане на схема за профилактика и лечение
Безплатно определяне на кръвната група

Профилактичен УРОЛОГИЧЕН пакет
Профилактика на рака на простатната жлеза

Ранното диагностициране и лечение на рака на простатната жлеза има съществено значение за прогнозата. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани веднъж годишно от лекар-специалист уролог. Болница ”Вита” предлага на своите пациенти пакет от прегледи и изследвания за Профилактика на рака на простатната жлеза, който включва:

I.    Клиничен преглед от специалист-уролог
II.    Ултразвуково изследване на простатната жлеза (ехография):
•    Измерване на остатъчна урина.
•    Измерване обема на простатната жлеза – измерва се след уриниране.
III.    Изследване на PSA (простата-специфичен антиген): кръвно изследване, което задължително се прави преди ректално туширане или 7 дни след него.
IV.    Ректално туширане (ректално изследване): през ануса се палпира простатната жлеза. Пациентът е в странично или коленно-лакътно положение.
Цена на пакета -  75 лева.

ЖЕНСКА КОНСУЛТАЦИЯ

Пакет ЖК – ЦЕНА - 620 лв.

Женската консултация е лечебно-профилактично, многофункционално звено, осигуряващо амбулаторно поликлинично наблюдение и при необходимост лечение на бременната жена. Какво включва женската консултация?

-          Ранно откриване и наблюдение на бременните /15 посещения, лабораторни изследвания, ултразвукови прегледи/;
-          Пълно обхващане и диспансеризация на рисковите бременни /с хипертония, сърдечно-съдови заболявания, диабет, обременена акушерска анамнеза, Rh отрицателни, многоплодна и преносена бременност, бременност при седалищно предлежание и друга патология; възрастни първораждащи;
-          Откриване на рискови фактори в трудовата среда и трудоустрояване;
-          Диагностика и лечение на гинекологични заболявания;
-          Масова профилактика на всички жени, водещи полов живот, съвместно с мамолог;
-          Диспансеризация на бременни жени с вродени аномалии на половата система с хронични гинекологични заболявания, с доброкачествени и злокачествени заболявания, със стерилитет, използващи контрацепция;
-          Повишаване на здравната култура;
-          Своевременна хоспитализация на бременни с отклонения от физиологичното протичане на бременността, със спешна гинекологична заболеваемост или гинекологични интервенции в планов порядък.
Цената на пакета от медицински услуги, включени в „Женската консултация”, за физиологично/нормално протичаща бременност е 620 лева до края на бременността, като тази услуга е лимитирана до стойността си. В нея са включени всички необходими прегледи, консултации и изследвания. По преценка на лекуващия лекар при усложнено протичане на бременността и нуждата от извънредни прегледи, консултации и изследвания, те могат да бъдат ползвани с 10% намаление от стойността им.
Бременността е физиологично състояние на жената, но въпреки това понякога тя протича с усложнения, застрашаващи нормалното развитие на плода и здравето на майката. Ролята на женската консултация е именно да се избегнат тези проблеми.
ПРИМЕРЕН ГРАФИК
II лунарен месец (ml) – преглед, УЗИ + 2 снимки
III лунарен месец (ml) – преглед, УЗИ + 2 снимки
III, IV, V лунарен месец (ml) – женска консултация (3 бр.)
VI, VII, VIII лунарен месец (ml) – женска консултация х 2 (6 бр.)
IX, X лунарен месец (ml) – женска консултация х 3 (6 бр.), 2 бр. УЗИ + 4 снимки

Преглед - консултативен
Параклиника:
-          3 бр. ПКК
-          1 кръвна група
-          3 бр. пълно изследване на урина
-          Кръвна захар
-          2 бр. VDRL
-          СПИН
-          1 бр. HbsAg
-          Цитонамазка
-          2 МБИ (влаг. секрет)
-          2 бр. NST /non stress test/

I-ви триместър
-          2 прегледа
-          2 УЗИ + 4 снимки
-          1 ЖК (женска консултация)

Параклиника:
-          ПКК
-          Кръвна група
-          Пълно изследване на урина
-          VDRL /Wass/
-          СПИН
-          Цитонамазка
-          1 МБИ (влаг. секрет)
-          Hbs Ag

II-ри триместър
-          4 бр. ЖК

Параклиника:
-          ПКК
-          Пълно изследване на урина

III-ти триместър
-          2 бр. УЗИ + 4 снимки
-          10 бр. ЖК
-          1 вторичен преглед

Параклиника:
-          ПКК
-          Пълно изследване на урина
-          1 МБИ (влаг. секрет)
-          VDRL /Wass/
-          2 бр. NST /non stress test/

 
ПАКЕТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

ПАКЕТ "ЗДРАВА КОСТНА СИСТЕМА" – 48 лева.
* Витамин Д;
* Парат хормон;
* Йонизиран калций;  
* Фосфор.

ПАКЕТ  „ВИТА”  -  40 лв.
•    СУЕ ( ESR )
•    ***** ПКК
•    ***** Биохимия
•    Глюкоза ( Glucose )
•    Общ белтък (Total protein)
•    Креатинин (Creatinine)
•    Пикочна киселина (Uric acid)
•    Холестерол - общ ( Total Cholesterol )
•    Холестерол - HDL-Cholesterol
•    Холестерол - LDL-Cholesterol
•    Триглицериди (Triglyceride )
•    АсАТ (GOT; AST)
•    АлАТ (GPT; ALT)
•    Гама ГТ ( GGT )
•    ***** Урина - ОХИ
•    Урина pH (Urine)
•    Урина - Относително тегло ( Specific gravity )
•    Урина - Белтък (Protein)
•    Урина - Глюкоза ( Glucose )
•    Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.)
•    Урина - Левкоцити ( Leukocytes )
•    Урина - Билирубин ( Bilirubin )
•    Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )
•    Урина - Нитрити ( Nitrite )
•    Урина - Кетони ( Ketones )

ПАКЕТ  „ВИТА”   ЖЕНИ  60 лв.
•    СУЕ ( ESR )
•    ***** ПКК
•    Хормони
•    Prolactin ( Пролактин )
•    LH ( Лутеинизиращ Хормон )
•    FSH ( Фоликул Стим. Хормон )
•    Estradiol (Естрадиол)
•    Progesterone ( Прогестерон )

ПАКЕТ  „ВИТА”  МЪЖЕ   60 лв.
•    ***** ПКК
•    СУЕ ( ESR )
•    ***** Биохимия
•    АсАТ (GOT; AST)
•    АлАТ (GPT; ALT)
•    Гама ГТ ( GGT )
      Хормони
•    маркер tPSA
•    Testosterone ( Тестостерон )
•     ***** Урина - ОХИ
•    Урина pH (Urine)
•    Урина - Относително тегло ( Specific gravity )
•    Урина - Белтък (Protein)
•    Урина - Глюкоза ( Glucose )
•    Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.)
•    Урина - Левкоцити ( Leukocytes )
•    Урина - Билирубин ( Bilirubin )
•    Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )
•    Урина - Нитрити ( Nitrite )
•    Урина - Кетони ( Ketones )

ПАКЕТ  „ВИТА”  МЪЖЕ  50+   - 70лв
•    СУЕ ( ESR )
•    ***** ПКК
•    ***** Биохимия
•    Глюкоза ( Glucose )
•    Креатинин (Creatinine)
•    Пикочна киселина (Uric acid)
•    Холестерол - общ ( Total Cholesterol )
•    Холестерол - HDL-Cholesterol
•    Холестерол - LDL-Cholesterol
•    Триглицериди (Triglyceride )
•    АсАТ (GOT; AST)
•    АлАТ (GPT; ALT)
•    Гама ГТ ( GGT )
•    Желязо (Fe)
           Хормони
•    маркер tPSA
•     маркер fPSA
•    маркер  CA 19-9

ПАКЕТ  „ВИТА”  щитовидна функция  -  67 лв.
•    FT 3 ( свободен Т3 )
•    FT 4 ( свободен Т4 )
•    TSH ( Тиреотропен Хормон )
•    anti Tg ( TAT )
•    anti TPO ( MAT )

ПАКЕТ  „ВИТА” мониторинг - диабет  40 лв.
•    ***** Биохимия
•    Гликиран Хемоглобин ( HbA1c )
•    Глюкоза ( Glucose )
•    Глюкоза първа
•    Глюкоза втора
•    Глюкоза трета
•    Общ белтък (Total protein)
•    Креатинин (Creatinine)
•    Урея ( Urea )
•    ***** Урина – ОХИ и седимент
•    Урина pH (Urine)
•    Урина - Относително тегло ( Specific gravity )
•    Урина - Белтък (Protein)
•    Урина - Глюкоза ( Glucose )
•    Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.)
•    Урина - Левкоцити ( Leukocytes )
•    Урина - Билирубин ( Bilirubin )
•    Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )
•    Урина - Нитрити ( Nitrite )
•    Урина - Кетони ( Ketones )
•    Седимент - Левкоцити ( Sediment WBCs )
•    Седимент - Еритроцити ( Sediment RBCs )
•    Седимент - Плоски епителни клетки ( SQECs )
•    Седим.- Крист. пикочна киселина (Cryst. uric acid)
•    Седимент - Кристали Са оксалати ( Ca oxalates )
•    Седимент - Кристали уратни ( Amorphous urates )
•    Седимент - Бактерии ( Bacteria )
•    Седимент - други наблюдавани ( Other observed)
•    Микроалбумин в урина ( Microalbumin in urine )

ПАКЕТ  „ВИТА”  Кардио  - 40 лв.
•    ***** ПКК
•    ***** Биохимия
•    Глюкоза ( Glucose )
•    Креатинин (Creatinine)
•    Холестерол - общ ( Total Cholesterol )
•    Холестерол - HDL-Cholesterol
•    Холестерол - LDL-Cholesterol
•    Триглицериди (Triglyceride )
•    ***** Електролити
•    Калий ( K ; Potassium)
•    Натрий ( Na ; Sodium )
•    Хлориди (Cl   )
•    Магнезий ( Mg ; Magnesium
•    ***** Урина – ОХИ и седимент
•    Урина pH (Urine)
•    Урина - Относително тегло ( Specific gravity )
•    Урина - Белтък (Protein)
•    Урина - Глюкоза ( Glucose )
•    Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.)
•    Урина - Левкоцити ( Leukocytes )
•    Урина - Билирубин ( Bilirubin )
•    Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )
•    Урина - Нитрити ( Nitrite )
•    Урина - Кетони ( Ketones )
•    Седимент - Левкоцити ( Sediment WBCs )
•    Седимент - Еритроцити ( Sediment RBCs )
•    Седимент - Плоски епителни клетки ( SQECs )
•    Седим.- Крист. пикочна киселина (Cryst. uric acid)
•    Седимент - Кристали Са оксалати ( Ca oxalates )
•    Седимент - Кристали уратни ( Amorphous urates )
•    Седимент - Бактерии ( Bacteria )

ПАКЕТ  „ВИТА”  Кардио +  - 60 лв.
•    ***** ПКК
•    ***** Биохимия
•    Глюкоза ( Glucose )
•    Пикочна киселина (Uric acid)
•    Холестерол - общ ( Total Cholesterol )
•    Холестерол - HDL-Cholesterol
•    Холестерол - LDL-Cholesterol
•    Триглицериди (Triglyceride )
•    АсАТ (GOT; AST)
•    АлАТ (GPT; ALT)
•    Гама ГТ ( GGT )
•    ЛДХ ( LDH )
•    Калий ( K ; Potassium)
•    Натрий ( Na ; Sodium )
•    Магнезий ( Mg ; Magnesium
•    Високочувствителен CRP ( hs CRP )
•    Креатин фос. киназа ( CPK )
•    СРК - МВ фракция
•    ***** Урина – ОХИ
•    Урина pH (Urine)
•    Урина - Относително тегло ( Specific gravity )
•    Урина - Белтък (Protein)
•    Урина - Глюкоза ( Glucose )
•    Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.)
•    Урина - Левкоцити ( Leukocytes )
•    Урина - Билирубин ( Bilirubin )
•    Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )
•    Урина - Нитрити ( Nitrite )
•    Урина - Кетони ( Ketones )

ПАКЕТ  „ВИТА”  Анемия - 70 лв.
•    ***** ПКК
•    Морф. на еритроцит – мануално
•    ***** Биохимия
•    Билирубин - общ ( Total Bilirubin )
•    Билирубин - директен ( Direct Bilirubin )
•    ЛДХ ( LDH )
•    Желязо (Fe)
•    Свободен ЖСК ( UIBC )
•    ***** Електролити
•    Калий ( K ; Potassium)
•    Натрий ( Na ; Sodium )
•    Магнезий ( Mg ; Magnesium
•    ***** Урина – ОХИ и седимент
•    Урина pH (Urine)
•    Урина - Относително тегло ( Specific gravity )
•    Урина - Белтък (Protein)
•    Урина - Глюкоза ( Glucose )
•    Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.)
•    Урина - Левкоцити ( Leukocytes )
•    Урина - Билирубин ( Bilirubin )
•    Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )
•    Урина - Нитрити ( Nitrite )
•    Урина - Кетони ( Ketones )
•    Седимент - Левкоцити ( Sediment WBCs )
•    Седимент - Еритроцити ( Sediment RBCs )
•    Седимент - Плоски епителни клетки ( SQECs )
•    Седим.- Крист. пикочна киселина (Cryst. uric acid)
•    Седимент - Кристали Са оксалати ( Ca oxalates )
•    Седимент - Кристали уратни ( Amorphous urates )
•    Седимент - други наблюдавани ( Other observed)
•    Витамин В12 ( Vit. B12 )
•    Фолат в серум ( Folate )

ПАКЕТ  „ВИТА”  ЖЕНИ  50+  - 70 лв.
•    СУЕ ( ESR )
•    ***** ПКК
•    ***** Биохимия
•    Глюкоза ( Glucose )
•    Креатинин (Creatinine)
•    Пикочна киселина (Uric acid)
•    Холестерол - общ ( Total Cholesterol )
•    Холестерол - HDL-Cholesterol
•    Холестерол - LDL-Cholesterol
•    Триглицериди (Triglyceride )
•    АсАТ (GOT; AST)
•    АлАТ (GPT; ALT)
•    Гама ГТ ( GGT )
•    Желязо (Fe)
•    Калций общ ( Ca ; Calcium )
•     Магнезий ( Mg ; Magnesium
           Хормони
•    FT 4 ( свободен Т4 )
•    TSH ( Тиреотропен Хормон )
•    маркер  CA 125

Допълнителна информация може да получите в Лаборатории и на тел: 02 45 22 750 и 02 45 22 704
Хормони

17 OH Progesteron - 23.00 лв.

Delta-4 Androstendion - 23.00 лв.

Estradiol (полов) - 20.00 лв.

FSH (полов) - 20.00 лв.

FT3 (тироиден) - 19.00 лв.

FT4 (тироиден) - 19.00 лв.

LH (полов) - 20.00 лв.

Progesteron - 20.20 лв.

Prolactin - 20.00 лв.

TSH (тироиден) - 19.00 лв.

Testosteron - 20.00 лв.

Дехидроепиандростенон сулфат (DHEAs) - 23.00 лв.

Имунореактивен инсулин - 17.00 лв.

Кортизол - 25.00 лв.

ТАТ - 21.00 лв.

ТРО (МАТ) - 21.00 лв.

AMH – 80.00 лв.

 

Коагулация (кръвосъсирване)
Протромбиново време, INR - 5.00 лв.
аРТТ- 6.00 лв.
Фибриноген – 6.00 лв.
Време на кървене – 2.00 лв.
Време на съсирване – 2.00 лв.
Протромбиново време, аРТТ - 8.00 лв.
D- dimer - 25.00 лв.

Имунология

AST - 8.80 лв.

WR /Валер-Роуз/ - 11.20 лв.
Хеликобактер пилори антитела - 12.00 лв.

 

Туморни маркери

CA 125 (туморен маркер) - 20.00 лв.

CA 15-3 (туморен маркер) - 19.00 лв.

CA 19-9 (туморен маркер) - 20.00 лв.

CEA (Карциноембрионален антиген) - 20.00 лв.

Total B - HCG – 16.00 лв.

AFP /Алфа-фетопротеин/ - 19.00 лв.

Тотален Простатен специфичен антиген – tPSA – 17.00 лв.

Свободен Простатен специфичен антиген – fPSA – 17.00 лв.

tPSA + fPSA – 29.00 лв.

 

Биохимия

CRP (С - реактивен протеин) - 11.00 лв.

HDL C /холестерол в липопротеини с висока плътност/ - 5.00 лв.

Hb A1C гликиран хемоглобин - 14.00 лв.

LDH - 4.00 лв.

LDL C /холестерол в липопротеини с ниска плътност/ - 5.00 лв.

 

Липиден профил – общ холестерол, триглицериди, HDL, LDL - 15.00 лв.
AsAT - 4.00 лв.
AlAT - 4.00 лв.

Mg / магнезий / - 6.00 лв.

АФ-Алкална фосфатаза - 4.00 лв.

Албумин в серум - 3.50 лв.

Алфа-амилаза в серум - 4.00 лв.
Липаза - 7.00 лв.

Билирубин - директен - 3.50 лв.

Билирубин - общ - 3.50 лв.

Желязо в серума - 4.00 лв.

Желязо и ЖСК - 7.00 лв.

Калий /К/ - 5.00 лв.

Калций - 5.00 лв.

Креатинин - 3.50 лв.

Креатинкиназа (КК) - 5.00 лв.

Кръвна захар - 3.00 лв.

Кръвно-захарен трикратен профил - 7.00 лв.

Кръвно-захарен четирикратен профил - 9.00 лв.

Натрий /Na/ - 5.00 лв.

ОГТТ - перорален глюкозо-толерален тест - 12.00 лв.

Общ белтък - 3.50 лв.

Пикочна киселина - 4.00 лв.

Триглицериди - 4.00 лв.

Урея - 3.50 лв.

Неограничен фосфор - 6.00 лв.

Хлор - 5.00 лв.

Общ холестерол - 4.00 лв.

г-ГТ Гама-Глутамил Трансфераза - 4.00 лв.
Отношение протеин/креатинин - 6.00 лв.

 

Вирусология
Вирусологични проби за изследване и доказване на Хепатит А, В, С

Австралийски антиген HBsAg – качествено изследване: 20 лв.
Австралийски антиген HBsAg – количествено изследване: 25 лв.
HAV (Хепатит А) – 20.00 лв.
Anti HCVкачествено изследване: 20.00 лв.
Anti HCV
– количествено изследване: 25 лв.

Anti HBc Total – 25.00 лв.

Вирусологични проби за изследване и доказване на СПИН и сифилис
HIV – качествено изследване: 20 лв.
HIV – количествено изследване: 25 лв.
Сифилис RPR – 15.00 лв.
Сифилис TPHA – 15.00 лв.

 

Уринен анализ
Урина – общо химично изследване – 4.00 лв.
Кръв в урината – 1.00 лв.
Уробилиноген в урината – 1.00 лв.
Уробилиноген и билирубин в урината - 2.00 лв.
Креатинин в урината – 6.00 лв.
Микроалбумин в 24-часова урина – 15.00 лв.
Креатининов клирънс – 8.00 лв.
Урина – седимент – 2.00 лв.
Уринен тест за бременност – 10.00 лв.

 

Хематология

ПКК - Пълна кръвна картина - 7.00 лв.

Диференциално броене на кръвни клетки - 4.00 лв.

Морфология на червени кръвни клетки - 4.00 лв.

СУЕ - Скорост на утаяване на еритроцитите - 2.00 лв.
Броене на ретикулоцити - 5.00 лв.
ПКК, ДКК, СУЕ, морфология на еритроцити – 12.00 лв.

 

Други

АКР - 22.00 лв.

Взимане на кръв и отделяне на серум - 4.00 лв.

Изработване на еритроантитела - 50.00 лв.

Кръвна група - 20.00 лв.

Окултни кръвоизливи в изпражненията - 8.00 лв.

Комбиниран тест за опиати (морфин, хероин, кодеин) - 25 лв.
Комбиниран тест за сифилис RPR + TPHA – 25 лв.

 


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6503
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах