Дерматолозите на ДКЦ ВИТА преглеждат безплатно като част от глобалната кампания на LA ROCHE-POSAY срещу рака на кожата!

Дерматолозите на ДКЦ ВИТА  преглеждат безплатно като част от глобалната кампания на LA ROCHE-POSAY срещу рака на кожата!
08 Юни 2021 г.

90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме.
Загрижени ли сте за любимия човек, вгледайте се в неговите бенки ... навсякъде.

Включете се в кампанията за превенция на меланома, като се възползвате от безплатните прегледи в ДКЦ ВИТА. Заведете своите близки, както и хората, които обичате, защото превенцията е лечение!
 
Датите и часовете на прегледите са:

 
ДКЦ ВИТА База 1:

Д-р Надя Тошева,  на 23 юни от 12:00 до 13:30 часа;
Д-р Ангел Митев, на  24 юни от 10:00 до 11:00 часа;
ДКЦ ВИТА База 2:
 
Д-р Гергана Манолова, на14 и 16 юни от 8:30 до 10:30часа

Консултациите са безплатни, но след предварително записване на телефоните на Регистратура.

 
Ето и повече подробности защо е нужно да се погрижите за своята кожа:

Днес рискът да развиете рак на кожата е 1 към 1001. По-дългите ваканции, по-слънчевите дестинации, спортовете и изкуственото почерняване, всичко това обяснява защо е повишен броят на заболелите от рак на кожата.
 
Рак на кожата: какво е това?
 
Има три вида лезии:
•    Актинична кератоза и слънчева кератоза: Тези често срещани лезии не са рак на кожата. Това за загрубели части на повърхността на кожата. Те се появяват при излагане на слънце. Това означава, че кожата е загубила естествената си способност да се предпазва от слънце и UV лъчите. Някои могат да доведат до рак на кожата.

•    Карциноми: Те представляват 90% от случаите на кожен рак и основно са причинени от често и повторно излагане на слънце в зряла възраст. Ако се открият рано, карциномите могат да бъдат излекувани, защото се развиват бавно. Тъй като карциномите се появяват основно на лицето, късното им откриване може да доведе до неприятни белези. Затова е много важно да се консултирате с дерматолог, ако имате някакви съмнения.

•    Меланом: Злокачествен тумор. Това е най-опасният вид кожен рак, защото е животозастрашаващ. Появява се в резултат от кратки, но интензивни слънчеви изгаряния, излагане на слънце, което би предизвикало изгаряне. Приема формата на кафяво или черно петно върху здрава кожа. А при 35% от случаите, засяга вече съществуваща бенка. Ако се постави диагноза през първите фази на развитие, може да бъде лекуван с медицинска терапия. Ето защо, ако откривате подозрителни лезии, наистина е важно да се консултирате с дерматолог.

Изкуствените UV лъчи: вредят ли?
Естественото потъмняване е защитен механизъм срещу UVB лъчите. Солариумите използват UVA лъчи. UVA лъчите причиняват преждевременно стареене и повишават риска от рак на кожата.

Как да се пазим от вредното влияние на слънчевите лъчи?
•    Избягвайте слънцето, когато е най-силно. От 50% до 70% от кожния рак се дължи на прекаленото излагане на UVB и UVA лъчи.
•    Намалете излагането на деца на слънце. 80% от щетите по кожата, нанесени от слънцето, се случват преди да сте навършили 18 години. Прекаленото излагане на слънце между детството и периода на съзряване води до кожен рак.
•    Нанасяйте много висок фактор на защита срещу UVB и UVA лъчите, мажете се на всеки 2 часа и не забравяйте да носите очила и шапка.
•    Консултирайте се с дерматолог, ако зебележите лезия или промяна в бенките.

„Статистиката показва, че 1/3 от всички видове рак са рак на кожата. Същевременно 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме. Затова и тази година ще подкрепим кампанията,“ разясни д-р Надя Тошева, специалист-дерматолог в ДКЦ „Вита“ с опит над 20 г.
Да проверим навреме бенките си при специалист, съветва и д-р Ангел Митев, дерматовенеролог в ДКЦ „Вита“.

Целта на глобалната инициатива "Станете Skin checker“ на дерматологичната компания La Roche-Posay е да насърчи хората по цял свят да посещават редовно специалист по кожни болести и да проверяват кожата си, както и кожата на своите близки, за превенция на кожния рак.


Ако желаете да получавате интересна и полезна информация, абонирайте се за нашия имейл бюлетин!
абонамент за бюлетин


Може да Ви интересува също:
* Пакетни цени във ВИТА
* Нови пакетни цени за услуги, свързани с кандидатстване и записване в детски заведения!
* КАК ДА ПРЕДПАЗИМ КОЖАТА СИ ОТ ВРЕДНИТЕ СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ - няколко практични съвета от д-р Тошева - специалист дермато-венеролог във ВИТА
* Пролетно зареждане - интервю с д-р Ива Иванова - педиатър във ВИТА
* Д-р Мирчева - акушер-гинеколог и специалист по фетална медицина, отговаря на най-често задаваните въпроси от бъдещите майки
* Финансирайте лечението си в МБАЛ ВИТА с подкрепата на Банка ДСК

 
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7592
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах