ДКЦ Вита и платформата Healee организират Безплатни онлайн консултации за деца в Седмицата на детето

ДКЦ Вита и платформата Healee организират
Безплатни онлайн консултации за деца в Седмицата на детето
29 Май 2020 г.

Всички родители могат да се консултират безплатно при квалифицирани специалисти през седмицата от 1 до 5 юни, без да се налага да ходят до кабинета.

Инициативата, свързана с детския празник 1 юни, е на ДКЦ Вита и Healee - водещата медицинска платформа за онлайн консултации в България.

На разположение на семействата ще бъдат логопедът Цветелина Дакова и психологът Преслава Биковска. От възможността за безплатна онлайн консултация в Healee, могат да се възползват родителите на всички пациенти от 0 до 18-годишна възраст.

Психологът Преслава Биковска може да бъде открита в Healee тук https://www.healee.com/bg/338637

Логопедът Цветелина Дакова в Healee може да бъде открита тук https://www.healee.com/bg/416466

Безплатното приложение Healee е най-голямата платформа за телемедицина в България. Тя дава възможност за надеждна видео консултация с лекар. Апликацията може да бъде свалена на телефон или таблет от Google play и App store, както и да се използва онлайн на сайта www.healee.com.

Платформата позволява да се изпрати електронен медицински картон, да се заплати онлайн за преглед, да се изпращат лабораторни резултати.  Пациентите могат да споделят медицински детайли за състоянието си, както и всичко нужно за комуникация - чат, изпращане на снимки, медицински изображения (включително ЯМР), аудио файлове, аудио и видео обаждане и др.


Кога пациентите търсят консултация с логопед и психолог?

Най-честите причини поради които, родителите търсят консултация с логопед са говорни и езикови проблеми, споделя Цветелина Дакова. Сред тях са закъсняло проговаряне след 2 г., трудности в разбирането на езика, комуникацията и общуването.

Част от причините за теми проблеми, според психолога Преслава Биковска, са трудно отделяне при тръгване на детска градина, агресивно поведение у дома или сред връстниците, трудности при комуникацията с други деца. Все повече родители търсят консултация със специалист в ситуация на криза - загуба на близък, тежко болен, дори за проблеми, появили се около пандемията с коронавирус, споделя психоложката.

Според Преслава Биковска, телемедицината се оказва много необходима през последните месеци на социална изолация. ”Като психолог в болница Вита се налага да проследявам пациенти, които живеят в другия край на България. Тогава телемедицината е предпочитана опция и е много удобна както за пациента, така и за специалиста, тъй като пести време и ресурси“, казва тя.

„Телемедицината в последните месеци се оказа почти единствен метод за подкрепа на нашите малки и големи пациенти, споделя и Цветелина Дакова. Онлайн консултациите са удобни и за двете страни - по-гъвкаво време за консултация, разнообразен начин за обмяна и количество на информация.

Може да Ви интересува още:

* Д-р Емил Костадинов и д-р Спас Иванов вече са част от екипа на ВИТА
* НОВО! Стартира ВИТА Телемедицина в услуга на пациентите!   Интервю с д-р Анна Савчева – Медицински управител на ДКЦ ВИТА
* Строги правила за пациентите и персонала на ВИТА във връзка със съвместната борба с Корона вируса!
* Интервю с д-р Илия Карагьозов за новооткрития ВИТА Дисплазия център
* ​НОВО! ВИТА открива ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР за диагностика и лечение на предракови състояния
* Неотложно звено за обслужване на пациенти във ВИТА в събота и неделя


 
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6855
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах