За нас

За нас


Д-р Тихомир Савчев - управител на Болница "Вита"

"Вита" е създадена през 1991 година от двама лекари - специалисти - д-р Стоянка Стойнова и д-р Тихомир Савчев и получава регистрация като първото частно здравно заведение в София на 04.01.1992 година. За изминалите тринадесет години е извървян дълъг и труден път – от трите кабинета и малкия лабораторен бокс до създаването на първата в София частна  многопрофилна болница за активно лечение "Вита". Тя е разположена на площ от 1600 кв.м. в самостоятелна административна сграда, изградена по съвременните изисквания за болнични заведения.

 

Д-р Анна Савчева -управител на               Медицински център "Вита"

Водещи принципи в работа на целия екип на "Вита" винаги са били, ще бъдат и в бъдеще, безкомпромисното качеството на медицинската услуга, персоналното отношение към всеки пациент, вникване в неговите проблеми и страхове, уважение към неговото време и заетост.

 

В момента във "Вита" работят 45 лекари - специалисти от 20 различни области на медицината.  Всички те, както и лабораториите, са свързани в локална компютърна мрежа и използват собствената ни интегрирана медицинска информационна система, включваща база данни за всички пациенти.

 

В болница "Вита" под един покрив са разположени диагностичните кабинети, ренгенологичния сектор, клинична и микробиологична лаборатории, болничните отделения, а така също и аптека. Всички кабинети и лаборатории са оборудвани с медицинска апаратура от най – ново поколение, позволяваща прецизна диагностика на заболяванията.

 

Болница "Вита" разполага с родилно отделение с родилна зала и оборудвани боксове за новородените бебета, с хирургично отделение с две операционни зали и модерна реанимация.

В целия болничен корпус на "Вита" се поддържат изискваните хигиенно – санитарни параметри, които са обект на постоянен контрол. 

 

"Вита" е оторизираното здравно заведение в България за издаване на медицински сертификати на заминаващите в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.    

 

Пациентите на "Вита" могат да разчитат 24 - часа в денонощието и без почивен ден на квалифицирана медицинска помощ, както на място при нас, така и в дома им.

 

 

 

Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6240
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори