За нас
Клинична лаборатория

Клиничната лаборатория използва информационното съдържание на резултатите, за да установи и обективизира болестните състояния. Клинико-лабораторните резултати дават възможност да се поставят ранна диагноза, да се оценява ефектът от лечението и степента на възстановяване на здравето.

Работно време Клинична лаборатория:

База 1 - ул. Драговица 9

Понеделник - Петък - 08:00-15:30 часа.
Обедна почивка от 12:30 до 13 часа.
Събота - 08:00-15:00 часа.
Неделя - почивен ден


База 2 - ул. Филип Кутев 10
Понеделник - Петък - 07:30- 19:30
Събота и Неделя - 08:00 - 19:30

Цените на услугите изтеглете в този линк:

Клиничната лаборатория на МБАЛ и ДКЦ Вита работи с направления за някои изследвания. Необходим Ви е талон от личен лекар или специалист!

ЕКИП:

Завеждащ Клинична лаборатория: Д-р Веселин Венков

Лаборанти:

Анжела Петров
Анита Радева
Зорница Иванова
Мария Борикова
Мая Цветкова
Милена Гогова
Румяна Черкезова

Биолог: Диана Найденова
Микробиологична лаборатория

Основна цел на клиничната микробиология е изолирането, определянето вида на инфекциозния причинител и неговата чувствителност към антимикробни средства. Лабораторията има възможност да прави микробиологична диагностика посредством посевки и антибиограми, серодиагностика на широк диапазон инфекциозни заболявания - както бактериални и гъбични, така и някои вирусни. В лабораторията се доказват причинителите на уроинфекции, полово предавани заболявания, диариен синдром, инфекции на горни и долни дихателни пътища, инфекции на сетивни органи, раневи, кожни, ставни и други заболявания.

Микробиологичната диагностика е съществена, тъй като насочва лекуващия лекар и пациента за точния причинител и най-адекватното антибиотично лечение. По този начин заболяването се повлиява бързо, а болният не е подложен на излишна или несъобразена антибиотична терапия, която да уврежда организма и икономически да го обремени.

Работно време Микробиологична лаборатория:
понеделник-петък - 08:00 -16:00 ч.
тел: 02 45 22 004
Патохистологична лаборатория
В патохистологичната лаборатория се извършват цитологични и хистологични изследвания. Тя е звено от клиничната дейност, свързано с диагностиката по време и след оперативна интервенция. В него постъпват тъканни материали, по които трябва да се постави спешна диагноза по време на операция (т.нар. гефрир или замразен срез), а после, въз основа на резултата, клиницистите определят обема на оперативната дейност.

Най-често това се случва, когато има съмнение за злокачествен тумор и ако наличието му се потвърди, се прави радикална операция, като се избягва извършването на интервенцията на два етапа, което силно би травмирало болния човек.


Работно време Патохистологична лаборатория:
понеделник-петък - 08:00-14:00 ч.
тел: 02 45 22 003

 

Клинична Лаборатория
Клинична Лаборатория
Клинична Лаборатория
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

9948
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах