Нов апарат за слухов скрининг във ВИТА!

Нов апарат за слухов скрининг във ВИТА!
15 Май 2023 г.
МБАЛ ВИТА вече разполага с нов, последен клас апарат за слухов скрининг, с който се извършват прегледи на новородените деца.

 Всички бебета, родени в Болница ВИТА, които нямат задължителен слухов скрининг, може да се запишат, за да им бъде направено изследването абсолютно безплатно.

Записването става всеки работен ден от 8.00 до 12.00 ч. при медицинския секретар на отделението на тел. 02 4522 225. Изследването ще се осъществява всеки работен ден от 13:30 до 15.00 часа в залата за изписване в Неонатологично отделение. Препоръчваме бебетата да са нахранени или майките да носят със себе си храна и биберон, за да може детето да е сито и максимално спокойно по време на прегледа.

С провеждането на неонаталния слухов скрининг се дава възможност за навременна диагностика на увреждане на слуха, което е условие за последващото успешно лечение.

Неонаталният слухов скрининг има за цел да обхване всички новородени деца в страната. Провежда се в родилните и неонатологичните отделения, като се използва неинвазивна и достоверна скринингова апаратура. При установяване на отклонение или съмнение за намален слух, детето се насочва за допълнителна диагностика и уточняване на слуховия анализатор в УНГ клиника и за предприемане на необходимото лечение.

По този начин за децата с увреден слух може да бъде постигнато нормално развитие, включително на речта, както и пълна социална адаптация и реализация в обществото.

Изследването е бързо, лесно, безболезнено, отнема само няколко минути, най-често докато детето спи, като малък гумен накрайник се поставя на ухото на детето и апаратът показва дали детето има нормален слух. Не се налага даването на анестезия или друга медикаментозна подготовка на новороденото.
Очакваме Ви!


 Ако желаете да получавате интересна и полезна информация, абонирайте се за нашия имейл бюлетин!
АБОНАМЕНТ ЗА БЮЛЕТИН


Може да Ви интересува също:

*
Време е за красота и блясък чрез хиалуроновите филъри! – д-р Наталия Ненкова – пластичен хирург във ВИТА
*  Полезна или вредна е солта за щитовидната жлеза? Какви са допустимите количества дневно? Хималайска или готварска сол да изберем, за да сме здрави?
* Как да се простим с излишните килограми, без да се стига до хирургична намеса? Д-р Женя Георгиева – гастроентеролог в МБАЛ ВИТА, за нехирургичните методи за лечение на наднорменото тегло и как да изберем кой е най-подходящ за нас
* Как наднорменото тегло унищожава здравето и хармонията в човешкия организъм – според д-р Мила Арнаудова от ВИТА
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

9948
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах