Акушерство и патологична бременност

Акушерство и гинекология е една от основните медицински специалности. Тя се занимава с профилактика, диагностика и амбулаторно лечение на гинекологичните заболявания при жените от всички възрасти, с ранно откриване и наблюдение на бременността, с раждането и следродовия период.

Родилно отделение на МБАЛ ВИТА

Родилното отделение на МБАЛ ВИТА е разположено на втория етаж на сградата. То разполага с 21 стаи – единични и двойни, снабдени със собствен санитарен възел, телевизор и безжичен неограничен интернет. В Отделението има Сектор за раждане, Сектор за послеродов период и Сектор „Патологична бременност.“

Секторът за раждане включва две Предродилни зали с по две легла, където се проследява развитието на раждането, както и две родилни легла в Родилна зала за самия процес на раждане. В непосредствена близост е и Операционната зала за извършване на оперативно родоразрешение чрез Цезарово сечение.

Родилната зала е оборудвана с термолегло за новороденото. Бебето веднага след раждането се поема от неонатолог, който извършва първия му преглед. Грижите за новороденото дете продължват до самото му изписване по възможно най-професионалния начин в отделението по Неонатология на Вита. Родилното отделение разполага с Реанимационна зала, където майката и бебето остават заедно два часа след раждането за наблюдение. Това е първата възможност за образуване на така важната и съкровена връзка между майката и бебето.

Поради възникване на пандемията от Covid-19, в отделението беше създаден Сектор за бремeнни и родилки с положителен PCR-тест, където те се обгрижват денонощно от опитни специалисти. Звеното разполага със собствена операционна зала и със самостоятелни стаи, оборудвани за нуждите на пациентите.

 


Специалисти
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

8943
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах