Вита Дисплазия център

ВИТА ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР е единственият засега в страната Специализиран център за ранна диагностика и деструктивно лечение на предраковите състояния на женските гениталии.

Какво е дисплазия?

Повече от 70% от жените се срещат поне веднъж в живота си с инфекция, причинена от човешки папиломен вирус (HPV). При по-голямата част от тях, инфекцията протича незабележимо и често се самоизлекува от  имунната система. При по-малка част от жените инфекцията може да прогресира и по гениталните лигавици и кожата се появяват незабележими с невъоръжено око изменения, притежаващи потенциал за превръщане в инвазивен рак.
Тези изменения носят общото наименование дисплазия. Разполагат се основно по външните полови органи, влагалищните стени, влагалищната част и канала на маточната шийка. Своевременното им откриване и правилно лечение, на практика ликвидира опасността от превръщането им в злокачествен тумор.

Какво е Дисплазия център?


Специализирана структура от експерти (онкогинеколози, хистопатолози, цитолози) с приоритетна насоченост към ранно откриване, диагностично уточняване, адекватно лечение с последващо проследяване на предракови и доброкачествени изменения на женските гениталии.

Диагностиката и лечението се извършват амбулаторно (без постъпване в болница).

Диагностични методи:

- Цитология (ПАП, течнобазирана цитология)
- Изследване за високорискови човешки папиломни вируси - ДНК-типизация и онко-Е6/Е7 РНК-тест
- Колпоскопия (изследване чрез оптичен апарат на шийката на матката и влагалищните стени)
- Епизиоскопия (изследване чрез оптичен апарат на външните полови органи, перинеалната и перианалната зона)
- Биопсия (безболезнено взимане на тъкан за хистологично изследване и поставяне на диагноза)
- Офис-хистероскопия (оглед на шийката и кухината на матката със оптична система) и при необходимост вземане на  щипкова биопсия
- Експертна хистологична диагностика

Лечебни методи:

Прилагат се само препоръчаните от  EFC и IFCPC лечебни методи:
- Аблативно лечение
- LLETZ /lesion-only resection/
- LLETZ конизация

Всички диагностични и лечебни процедури, както и следлечебното проследяване се  осъществяват при стриктно спазване на актуалните препоръки на Българското дружество по акушерство и гинекология (БДАГ), Европейската федерация по колпоскопия (EFC) и на Международната федерация по цервикална патология и колпоскопия (IFCPC).

Всяка лечебна процедура се съпровожда  от медицинска документация, доказваща дисплазия и описваща подробно вида на лечението (протокол) и стила на проследяване.

На разположение на пациентките е и телефон за връзка - 02 45 22 115 (всеки делничен ден между 11:00 - 14:00 часа).
 
Специалисти
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

9948
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах