Обща информация

Педиатрията е специалност, която се занимава с проследяване на физическото и нервно-психическо развитие на детския организъм, диагностиката и лечението на заболяванията при децата. Детските болести имат своите особености, отличаващи ги от тези на възрастния човек, което изисква тяхното добро познаване и професионално лечение.

Специалистите, работещи в детския кабинет на ДКЦ „Вита”, следват водещите тенденции в педиатрията, заложени от Европейската педиатрична асоциация (EPA/UNEPSA). Прилага се индивидуален подход към всяко дете според неговите специфични потребности, като стремежът е непрестанно да се повишава качеството на грижите за пациента. Кабинетът предлага пълно здравно и медицинско обслужване както на здрави, така и на болни деца от 0 до 18 г.


Детска консултация:
 

  • Проследяване на физическото и нервно-психическо развитие на детето
  • Проследяване правилното хранене на детето

В своята практика детският кабинет на ДКЦ „Вита” следва световните стандарти за хранене при децата, регламентирани от Европейската педиатрична асоциация по гастроентерология и хранене (ESPGHAN).

  • Профилактика на рахит, затлъстяване, хипотрофия, анемия, нарушения на опорно-двигателния апарат
  • Профилактика на някои фамилни обременености


Имунизации:

  • задължителни
  • препоръчителни


Изследвания:

  • клинико-лабораторни
  • микробиологични
  • вирусологични
  • рентгенови


Детска Ендокринология и Метаболизъм

Специалността се занимава със заболяванията на жлезите с вътрешна секреция и нарушенията във веществообмяната. Жлезите с вътрешна секреция са сложно устроени и отделят специални вещества, наречени хормони, които действат върху органите и тъканите в човешкия организъм. Нарушенията във функцията на всяка жлеза води до конкретно заболяване с характерни симптоми.


Дневен детски стационар

В дневния детски стационар на ДКЦ Вита База 2, на разположение на малките ни пациенти всеки ден от 08:00 часа до 18:30 часа е екип от висококвалифицирани педиатри.

Запази час за кабинет
Педиатрия
Запази час във ВИТА база 1 или по телефон - (02) 960 49 50 Запази час във ВИТА база 2 или по телефон - (02) 45 22 000

Актуално

Виж всички

Специалисти

Заболявания

Отстъпки

Цени

Предоставяме ти информация за цените на услугите, предлагани в Диагностично-консултативен център на болница ВИТА. Вярваме в прозрачността и яснотата при определяне на цените, за да можете да направите информиран избор относно твоето здравно обслужване. Виж всички цени в ДКЦ ВИТА

Price list image

Контакти