Неонатология

Неонатологичното отделение на МБАЛ „Вита” е с ниво на компетентност, отговарящо на всички съвременни изисквания за добра медицинска практика в съответствие с Медицинския стандарт по неонатология. Екипът, осъществяващ диагностиката, лечението и грижите за новородените, включва неонатолози, акушерки, клинични и микробиологични лекари и лаборанти, рентгенолог и клиничен психолог.

Отделението работи денонощно. Боксовете за новородени са разположени в непосредствена близост до родилната и операционна зала, както и стаите, в които са настанени майките. Принципът на обслужване на децата е децентрализиран, т.е. здравите новородени се отглеждат и обгрижват в стаята на майката.

Неонатологичното отделение е напълно оборудвано с високоспециализирана апаратура и консумативи за интензивна терапия, диагностика и лечение на заболявания от страна на дихателната, храносмилателната, сърдечно-съдовата, отделителната системи, както и за профилактика и лечение на майчино-фетални инфекции и различните форми на жълтеница при новороденото дете. Разполагаме с 3 интензивни инкубатора, монитори за проследяване на жизнени показатели, перфузори за провеждане на парентерално хранене, LED-лампи за фототерапия.


 


Специалисти
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Диагностично-консултативен център ВИТА
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7592
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах