Ортопедия и травматология

Световна тенденция не само в ортопедията, но и в много други хирургични специалности, е операциите да бъдат извършвани с минимален травматизъм за пациента и бързо следоперативно възстановяване.
Отделението по Ортопедия и травматология предлага комплексно лечение при:
  •     Спортни травми и увреждания
  •     Инфекции на опорно-двигателния апарат
  •     Фрактури
  •     Костни деформитети
  •     Ставни увреди (хрущялни дефекти, артроза и др.)
Допълнителна информация може да получите ТУК

Освен консервативните методи за лечение и традиционните оперативни техники, в Ортопедичното отделение на болница „Вита” се практикува приоритетно артроскопска (безкръвна) хирургия. Този тип безкръвна хирургия е изключително ефективна както за диагностика, така и за лечение на ставните проблеми.

Артроскопски операции, извършвани в МБАЛ „Вита”:
През последните няколко години фокусът в ортопедията се насочва към запазването на собствените стави, колкото е възможно по-дълго (вместо ендопротезиране). За тази цел се използват различни методи (хондропластика, остеотомии, хиалуронова киселина и др.).

Компютърно-асистирана хирургия:
    Оперативно лечение на костни деформитети (вродени и придобити след лошо зараснали фрактури) чрез 3D компютърно моделиране;
    Селективна остеоиндукция - иновативен хирургичен метод при асептични некрози и фрактури на тазобедрената става, чрез който е възможно да се избегне ендопротезирането на ставата.

Болница „Вита” предлага още специализирана хирургия на ръката при: Щракащ пръст; артрит, Де Кервен; Тендовагинити; Дюпюитренова контрактура; Карпален канал; Кубитален канал; Епикондилити; периартрит на раменната става, Състояния/усложнения след фрактури на горен крайник; Увреждане на нерви и сухожилия - по спешност и за вторично възстановяване; Артроза на палеца; Ганглиони и кисти; Изтръпване на ръката; Вродени малформации на горните крайници при деца от раждането; Акушерска парализа.
Може да разгледате Списъка на ортопедичните пътеки, с които работи МБАЛ "Вита" тук

При въпроси и нужда от допълнителна информация, моля, свържете се с Регистратура: 02 960 49 50.

Актуални теми

Специалисти
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6063
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори