Диагностично-консултативен център ВИТА

Ортопедията и травматологията третират заболявания и травми на опорно-двигателния апарат. Към заболяванията спадат вродените малформации на крайниците, аномалиите на развитието, възпалителните, дегенеративните състояния /артрозна болест /, тумори и др. Травмите на опорно-двигателния апарат /счупване, изкълчване и навяхване/ варират от изключително тежки до такива без последици за живота на пациента или функцията на крайника.

ДКЦ "Вита" разполага с кабинет по ортопедия и травматология.

Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ "Вита" предлага комплексно лечение при:

  •         Спортни травми и увреждания
  •         Инфекции на опорно-двигателния апарат
  •         Фрактури
  •         Костни деформитети
  •         Ставни увреди (хрущялни дефекти, артроза и др.).
Освен консервативните методи за лечение и традиционните оперативни техники, в Ортопедичното отделение на болница „Вита” се практикува приоритетно артроскопска (безкръвна) хирургия. Този тип безкръвна хирургия е изключително ефективна както за диагностика, така и за лечение на ставните проблеми.

През последните няколко години фокусът в ортопедията се насочва към запазването на собствените стави, колкото е възможно по-дълго (вместо ендопротезиране). За тази цел се използват различни методи (хондропластика, остеотомии, хиалуронова киселина и др.).

Болница „Вита” предлага и компютърно-асистирана хирургия, както и специализирана хирургия на ръката при: Щракащ пръст; Де Кервен; Тендовагинити; Дюпюитренова контрактура; Карпален канал; Кубитален канал; Епикондилити; Състояния/усложнения след фрактури на горен крайник; Увреждане на нерви и сухожилия - по спешност и за вторично възстановяване; Артроза на палеца; Ганглиони и кисти; Изтръпване на ръката; Вродени малформации на горните крайници при деца от раждането; Акушерска парализа.

При въпроси и нужда от допълнителна информация, моля, свържете се с Регистратура: 02 960 49 50.

Актуални теми

Специалисти
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

8943
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах