Диагностично-консултативен център ВИТА

Сред най-динамично развиващите се отделения в болница „Вита” е Отделението по Урология и андрология. Екипът предлага възможност за пълна диагностика и комплексно лечение на най-често срещаните урологични проблеми: камъни в бъбреците и пикочните пътища, увеличена простата, мъжки проблеми и онкоурология.„Вита” предлага възможности за съвременно безкръвно лечение на камъните в бъбреците и пикочните пътища чрез Екстракорпорална литотрипсия и Лазерно разбиване на камъни.

Камъни в бъбреците и пикочните пътища
Причините за образуването на камъни в бъбреците и пикочните пътища са комплексни. Данни от проучвания сочат, че около 7-8% от населението на страната страда от бъбречно-каменна болест. Болница „Вита” разполага с екип от опитни специалисти и съвременна апаратура, даващи възможност за изключително прецизна диагностика:

  • 3 бр. съвременни ехографа с възможност за 3D визуализация
  • Контрастни изследвания с рентген
  • Ядрено-магнитен резонанс 

Проблеми с простатата
Проблемите с простатата и затрудненото уриниране засягат голям процент от мъжете над 50-годишна възраст. Ето защо след определена възраст за всички господа е важно да посещават ежегодно уролог. Редовната профилактика дава възможност за ранна диагностика на дадено заболяване и е предпоставка за неговото минимално инвазивно и същевременно максимално ефективно лечение.

Диагностика

  • Разговор и уточняване на вида и тежестта на симптомите
  • Ехография
  • Урофлоуметрия – за обективно и прецизно изясняване на степента на затрудненото уриниране
  • Изследване на туморен маркер (PSA)
  • Ректално туширане

Въпреки възможностите за медикаментозно лечение, в някои случаи пациентите не се повлияват от него и се налага да се пристъпи към оперативно лечение. Болница „Вита” предлага всички съвременни методи за безкръвно лечение на простатните проблеми. Вижте повече за съвременните безкръвни методи за лечение на простатата ТУК.

Лечение на мъжки проблеми

Андрологията е част от урологичната специалност, която се занимава основно с проблемите на мъжката полова система. Урологичното отделение на болница „Вита” разполага с екип от опитни специалисти и съвременна апаратура, даващи възможност за пълна диагностика и лечение на заболявания, като фимоза, хидроцеле, варикоцеле, тумори на тестисите, проблеми с ерекцията. Екипът на Отделението е в тясна колаборация с екипа на „Вита Ин Витро Център” за разрешаване на проблемите, свързани с мъжкия фертилитет.

Онкоурология
Онкоурологията е подспециалност на урологията, която се занимава с туморни и ракови заболявания на простатата, пикочния мехур, бъбреците и мъжката полова система. За съжаление в повечето случаи е наложително онкологичните заболявания да бъдат лекувани хирургично. Болница „Вита” разполага с екип от опитни специалисти и съвременна лапароскопска техника (Olympus и Karl Storz) за безкръвно опериране на тумори на пикочния мехур и лечение на други урологични проблеми.

Научете повече на сайта на "Вита Простата център"

 


Актуални теми

Специалисти
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

8943
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах