За нас

Пациентите за нас

Н.М. – 69 г. (ДИВЕРТИКУЛОЗА) – „Чувствам се много добре. Все още съм неспокойна и притеснена, но се надявам с времето това да отшуми.”

 

 

Кога разбрахте, че имате проблем и какви бяха първите симптоми, които забелязахте?

Проблемите ми започнаха преди около година. Периодично забелязвах кръв в изпражненията, но все се надявах, че е нещо временно и ще отмине.

 

Взимали ли сте някакви мерки за лечение на състоянието си преди да постъпите в болницата за операция и ако да – какви?

Не, никакви.

 

Какво Ви накара да решите да се подложите на оперативна интервенция?

След консултацията с д-р Тушев и направеното ендоскопско изследване, се установи причината за моето състояние и се оказа, че операцията е единственото възможно решение за мен.

 

Защо избрахте да се доверите на болница „Вита” и на екипа на д-р Тушев?

Към болница „Вита” ме насочи личният ми лекар. Споделих му за своите оплаквания и той се усъмни, че може да имам хемороиди. След като дойдох на преглед, се оказа, че всъщност проблемът е по-сериозен.

 

Как се чувствате една седмица след операцията?

Чувствам се много добре. Все още съм неспокойна и притеснена, но се надявам с времето това да отшуми.

 

Чревната стена се състои от три слоя: в лигавицата има твърд подкрепящ слой, който е заобиколен от мускули. При високо налягане в лумена на червото лигавицата се избутва навън като пръст на ръкавица, като се херниира през стената на червото. Ако се образуват такива джобчета на много места на сигмовидното дебело черво, това се нарича дивертикулоза.

 

Това е най-често срещаното заболяване на дебелото черво при пациенти над 50-годишна възраст. Но над 70 % от засегнатите лица са без или с много малко оплаквания. Те се оплакват най-вече от случайни болки или спазми в долната част на корема, от лявата страна и понякога от редуващи се диария и запек. Но с натрупването на бактерии в тези джобове, могат да възникнат остри възпаления, водещи след себе си кървене, абсцеси или перфорация на чревната стена. Именно тези оплаквания и симптоми характеризират дивертикулита - вторично заболяване на дивертикулозата. Понякога тези усложнения се появяват периодично, като образуват белези в определени части на дебелото черво с повтарящи се възпаления. Те могат постепенно да стеснят лумена на дебелото черво и да доведат до запушване на червата.

 

В днешно време минимално инвазивната хирургия надделява над отворената хирургия. Лапароскопският метод вече е първи избор за премахването на части от червата, заразени с дивертикули, ако са налице определени предпоставки. Безкръвният метод се използва приоритетно при пациенти, които имат диагностицирана дивертикулоза и са претърпели няколко атаки на дивертикулит.

 

Повече за лапароскопския оперативен метод при дивертикулоза и дивертикулит можете да прочетете ТУК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Благодарствено писмо

 

От

Лазар Илиев Бучков

от с.Добърско,общ.Разлог

и семейството му

 

Има моменти, в които лекарите са най-желаните хора от всички.

 

С основание казваме, че така приехме и почувствахме невероятните професионалисти от МБАЛ "Вита"-гр. София, които служат на здравето и живота ни, дават ни надежда и упование в моменти на страдание и болка.

 

Многократно сме ползвали медицинските услуги на тази болница и сме се убедили, че в нея витае дух на професионализъм, спокойствие, хуманност и висок морал.

 

На 06.03.2013г. Лазар Илиев Бучков се подложи на изключително прецизна безкръвна операция на простатата, извършена от уникалния професионалист и човек - Доц. Генадиев и неговия екип.

 

Лазар - като пациент и ние - неговите близки, изразяваме Огромни Благодарности и Признателност към Вас - Д-р Савчев-Управител на МБАЛ "Вита", доц.Генадиев, д-р Гайдаров, д-р Бучков и всички останали лекари, медицински сестри и помощен персонал от болницата. Прекланяме се пред Вашия всеотдаен труд - така безценен и неотразим! Вие сте истински човечни, милосърдни и благородни хора!

 

Благодарение на хуманното отношение и непрестанните грижи на всички служители от "Вита", престоят в болницата за Лазар бе уютен и спокоен. А Вие, мили хора, го накарахте да се чувства не като пациент, а като приятел.

 

Бъдете живи и здрави и все така всеотдайни!

Благодарим, че Ви има!

 

Рекламата за МБАЛ "Вита" е излишна!

Уважаеми читатели, лекувайте се тук! Тук помагат!!!

 

 

Май, 2013г.                                                  С признателност и уважение:

с.Добърско                                                Лазар Ил.Бучков и семейството му

 

 

 

98-годишен пациент се подложи на лазерна операция на простатата

 

Ден след операцията, първите думи на дядо Й. бяха „Тази нощ за пръв път от 30 г. спах спокойно”, след което поздрави екипа, който се грижи за него, с една песен.

 

 

 

 

 

Футболната звезда Диего Фераресо претърпя безкръвна операция от „спортна херния” в МБАЛ „Вита”

 

  1. г-н Фераресо, кога разбрахте, че имате проблем и какви бяха първите симптоми, които забелязахте?

Диего Фераресо: Първите симптоми се появиха преди година и половина. Започнах да усещам болка и парене ниско долу, които постепенно се усилиха. С времето и болката в аддуктора се усили, докато в един момент това започна да пречи на представянето ми, защото не можех да играя пълноценно.

 

  1. Често ли се среща проблемът със „спортната херния” сред футболистите? Познавате ли свои колеги с подобни на Вашите оплаквания?

Диего Фераресо: Определено явлението „спортна херния” се среща доста често сред футболистите. Познавам както бивши, така и настоящи колеги с подобен проблем.

 

  1. Взимали ли сте някакви мерки за лечение на състоянието си преди да постъпите в болницата за операция и ако да – какви?

Диего Фераресо: Досега съм се лекувал единствено с помощта на медикаменти и инжекции за облекчаване на болката. За съжаление, обаче, освен че дразнят много стомаха, тези средства не спомагат за излекуването на хернията.

 

  1. Какво Ви накара да решите да се подложите на оперативна интервенция?

Диего Фераресо: С времето започна да ми става все по-трудно да се справям с болката, а и както споменах вече, причиненото неудобство много пречеше на играта ми. Ето защо реших, че е крайно време да се подложа на операция, за да се отстрани проблемът веднъж завинаги.

 

  1. Защо избрахте да се доверите на „Вита Херния Център” и на екипа на д-р Тушев?

Диего Фераресо: Към „Вита Херния Център” ме насочиха мои близки, които са били лекувани от други заболявания и при други специалисти в болница „Вита”, и бяха останали доволни от обслужването и условията. Именно един от тези специалисти в болницата ми препоръча д-р Тушев за операция на хернията.

 

 

 

 

 

 

 


Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6785
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах