Повишени мерки за безопасност в МБАЛ ВИТА и ДКЦ ВИТА

Повишени мерки за безопасност в МБАЛ ВИТА и ДКЦ ВИТА
03 Ноември 2020 г.

Във връзка с нареждането на здравния министър до всички държавни и частни здравни заведения за задължително структуриране на територията им на Отделения за лечение на болни от Covid -19 граждани,
 
МБАЛ ВИТА въвежда нови мерки за повишена сигурност за всички пациенти на територията на База 1 и База 2


 
                                         ЗЕЛЕН КОРИДОР ЗА ДОСТЪП
 
•     Влизането на пациенти  става само през Централния вход, след предварително записан час на Регистратура за прегледите в ДКЦ Вита или след предварително определен час за постъпване в МБАЛ Вита. Всички пациенти трябва да имат маска на лицето и да дезинфекцират ръцете си при влизането си в сградата;

•    Спира се достъпът на придружителите, както и на всички други външни лица на територията на болницата;

•    Документи, свързани с престоя в болничното заведение, се получават лично в МБАЛ ВИТА на Регистратурата;
 
*   Достъпът на пациенти, които искат да бъдат прегледани, защото се съмняват, че имат симптоми или са положителни за Ковид, се преглеждат след записване на телефоните на Регистратура за Консултативния кабинат при д-р Анна Савчева.

•    Достъпът на пациенти, които искат да се изследват за инфекция, се осъществява само през Пункта за бърза диагностика на пациенти с Коронавирус, който е разположен в двора на МБАЛ ВИТА;

•    Достъпът на пациенти за приемане в Ковид отделението, се осъществява само през входа на Неотложното звено, чрез отделни асансьори и се обслужва от специализирани екипи при спазване на всички епидемиологични  изисквания и използване на лични предпазни средства. Тези екипи НЕ РАБОТЯТ с останалите пациенти на болницата.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ В ОТДЕЛЕНИЯТА
 
•    Прием на пациенти за планови операции се извършва САМО след отрицателен PCR тест;

•    Прием на пациенти от спешен порядък се извършва САМО след отрицателен бърз антигенен тест;

•    Забраняват се свижданията във ВСИЧКИ отделения на болницата;

•    Необходимо е при постъпването пациентите да носят всичкия багаж, който им е необходим за престоя в болницата. Прекратява се приемът на допълнителен багаж от близки за хоспитализирани пациенти;

•    Храната на болните ще се сервира в стаите, с прибори за еднократна употреба;

•    Забранява се на пациентите да напускат отделението по време на престоя им в него, както и срещите им с външни лица, за да може да се запази тяхното здраве и здравето на околните.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ В РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ И НЕОНАТОЛОГИЯ

•    Всички родилки се приемат през Централния вход, независимо по кое време на денонощието, след обаждане на тел. 0888 273 874 или на 0888 777 438, за да им бъде осигурен максимално безопасен прием в Родилно отделение.

•    Не се допускат бащи, както по време на раждане, така и на етажа на Родилно отделение.

•    Всички родилки, които имат грипоподобни симптоми, ще бъдат настанени в обособено ИЗОЛИРАНО отделение и ще бъдат родоразрешавани в ОТДЕЛНА родилна зала или при необходимост от извършване на секцио – в ОТДЕЛНА операционна зала. За тях ще се грижи   СПЕЦИАЛЕН квалифициран персонал, без достъп с други пациенти.

•    Прекратяват се ритуалите по изписвания на новородени на територията на болницата до отмяна на извънредното положение.

 
ИЗВЪРШВАНЕ НА PCR-ТЕСТОВЕ

 
•    Вземането на проби  с PCR-тестовете за COVID-19 се извършва извън лечебното заведение в обособен за целта пункт САМО след предварително записване ТУК:
Запази час онлайн
•    Работното време на мобилната лаборатория е от 7:30 ч. до 12:30 ч. Пациентите се планират през достатъчен интервал от време, за да се осигури социална дистанция и да се извърши нужната дезинфекция между отделните посещения.
 
Уверяваме всички наши пациенти, че в Болница ВИТА сме създали всички необходими мерки за тяхната безопасност. Следим стриктно да няма смесване на потоците от болни и здрави хора, грижим се старателно за дезинфекцията на помещенията, регулярно проверяваме здравословното състояние и всичко това с единствената цел – да се погрижим максимално професионално за Вашето здраве.
Затова ще Ви бъдем благодарни внимателно да се запознаете с новите мерки за безопасност и старателно да ги следвате, те са важни за Вас и за Вашето здраве!


 
Ако желаете да получавате интересна и полезна информация, абонирайте се за нашия имейл бюлетин!
абонамент за бюлетин


Може да Ви интересува още:
* Финансирайте лечението си в МБАЛ ВИТА с подкрепата на Банка ДСК
* Виртуален навигатор за бъдещи родители: "КОГА ГОВОРИМ ЗА МЪЖКО БЕЗПЛОДИЕ?"
* Свободни позиции за ЛЕКАРИ-СПЕЦИАЛИЗАНТИ в МБАЛ ВИТА
* 10 важни принципа при избор на клиника за ин витро процедура
* Д-р Мая Василева за ИН ВИТРО-то като решение за репродуктивните проблеми на двойките в България
* НОВО! Стартира ВИТА Телемедицина в услуга на пациентите!   Интервю с д-р Анна Савчева – Медицински управител на ДКЦ ВИТА
* Неотложно звено за обслужване на пациенти във ВИТА в събота и неделя
 
 
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Диагностично-консултативен център ВИТА
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7379
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах