Профилактичната здравна програма на МБАЛ ВИТА - в подкрепа на лечението на значимите за обществото заболявания

Профилактичната здравна програма на МБАЛ ВИТА - в подкрепа на лечението на значимите за обществото заболявания
06 Август 2020 г.
МБАЛ ВИТА продължава своята успешна Профилактична здравна програма, която е част от дейностите по промоция на здравето и профилактика на значимите за обществото заболявания.

Според д-р Савчев – Управител на ВИТА: „Превантивните дейности представляват модерен европейски начин за преоценка и усъвършенстване процесите на опазване и повишаване здравето на населението. По време на пандемията всички ние разбрахме на практика  необходимостта от обществено осъзнаване на социално-икономическите и здравни ефекти от превантивните мероприятия, насочени към навременно откриване и своевременното лечение на здравните проблеми.
В синхрон с развиващото се медицинско познание, Европейската политика за здраве през XXI век е базирана на здравната промоция и разглежданата в органична свързаност с нея профилактика на болестите.
Въпреки поетите ангажименти на България на международно и европейско ниво, в страната ни отсъства активна държавна политика в областта на профилактиката и здравната промоция, а въпросните дейности се провеждат в условията на ограничени финансови ресурси.
Затова МБАЛ и ДКЦ ВИТА разработиха стройна Профилактична здравна програма с поглед към навременното лечение и профилактика на заболяванията.“

Профилактичната здравна програма на ВИТА включва ежесемесечни безплатни прегледи, по време на които достъп до нашите висококвалифицирани специалисти има всеки пациент. Това е възможност българските граждани безплатно да се ползват от услугите на частното здравеопазване и да им бъдем в помощ по всеки здравен проблем, с който се борят в момента.

Ето списък на безплатните прегледи, които ще бъдат реализирани до началото на 2021 година:

*   Август - Безплатни прегледи за пациенти с проблеми с жлъчно-каменна болест:
*   Септември –  Безплатни прегледи за деца с гръбначни изкривявания;
*   Октомври – Безплатни прегледи на пациенти с хернии;
*   Ноември – Безплатни прегледи на пациенти с проблеми с простатата;
*   Декември – Безплатни очни прегледи при офталмолозите на ВИТА;
*   Януари  -- Безплатни прегледи на пациенти с болестно затлъстяване;
*   Февруари - Безплатни прегледи от пластични хирурзи на пациенти с последици от травми, изгаряния, вродени и придобити малформации;
*   Март - Безплатни консултации за семейства, нуждаещи се от ин витро лечение;

В Профилактичната програма на ДКЦ и МБАЛ ВИТА освен безплатните прегледи, се включени и Групи за взаимопомощ и консултации по разнообразни здравни проблеми, семинари, лекции и периодични срещи по обществено-значими здравни проблени.

Лекарите от ВИТА, които работят в повече от 35 медицински специалности, се включват активно в събития и мероприятия, организирани от нашите партньорски организации в областта на фармацевтичната и здравна индустрия.

Идеята на ръководството на Болницата е чрез тази програма достъп до частното здравеопазване да получават все повече български граждани, както и да бъде издигнато максимално нашето здравеопазване до нивото на европейските стандарти.

Ако желаете да получавате интересна и полезна информация, абонирайте се за нашия имейл бюлетин!
абонамент за бюлетин

Може да Ви интересува още:
* Финансирайте лечението си в МБАЛ ВИТА с подкрепата на Банка ДСК
* Виртуален навигатор за бъдещи родители: "КОГА ГОВОРИМ ЗА МЪЖКО БЕЗПЛОДИЕ?"
* Свободни позиции за ЛЕКАРИ-СПЕЦИАЛИЗАНТИ в МБАЛ ВИТА
* 10 важни принципа при избор на клиника за ин витро процедура
* Д-р Мая Василева за ИН ВИТРО-то като решение за репродуктивните проблеми на двойките в България
* НОВО! Стартира ВИТА Телемедицина в услуга на пациентите!   Интервю с д-р Анна Савчева – Медицински управител на ДКЦ ВИТА
* Неотложно звено за обслужване на пациенти във ВИТА в събота и неделя

 
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Диагностично-консултативен център ВИТА
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7379
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах