Новини
19.02.2021

Профилактичната здравна програма на МБАЛ ВИТА през 2021 година - в подкрепа на лечението на значимите за обществото заболявания

МБАЛ ВИТА продължава своята успешна Профилактична здравна програма, която е част от дейностите по промоция на здравето и профилактика на значимите за обществото заболявания.
В синхрон с развиващото се медицинско познание, Европейската политика за здраве през XXI век е базирана на здравната промоция и разглежданата в органична свързаност с нея профилактика на болестите.
Според д-р Савчев – Управител на ВИТА: „Превантивните дейности представляват модерен европейски начин за преоценка и усъвършенстване процесите на опазване и повишаване здравето на населението. По време на пандемията всички ние разбрахме на практика  необходимостта от обществено осъзнаване на социално-икономическите и здравни ефекти от превантивните мероприятия, насочени към навременно откриване и своевременното лечение на здравните проблеми.
Затова МБАЛ и ДКЦ ВИТА разработиха стройна Профилактична здравна програма с поглед към навременното лечение и профилактика на заболяванията.“

Профилактичната здравна програма на ВИТА включва ежемесечни безплатни прегледи, по време на които достъп до нашите висококвалифицирани специалисти има всеки пациент.
Това е безценна възможност българските граждани безплатно да се ползват от услугите на частното здравеопазване и да им бъдем в помощ по всеки здравен проблем, с който се борят в момента.

Ето списък на безплатните прегледи, които ще бъдат реализирани през 2021 година:

*   Февруари - Безплатни прегледи при пластичните хирурзи;
*   Март        -  Безплатни консултации и прегледи на жени с ендометриоза;
*   Април       - Безплатни консултации по проблемите на ин витро зачеването;
*   Май           - Безплатни прегледи на жени със съмнения за дисплазия;
*   Юни          -  Безплатни прегледи при дерматолози;
*   Юли          -  Безплатни прегледи при ортопед- травматолози;
*   Август       - Безплатни прегледи за пациенти с проблеми с жлъчно-каменна болест:
*   Септември  Безплатни прегледи при педиатрите;
*   Октомври    – Безплатни прегледи на пациенти с хернии;
*   Ноември      – Безплатни прегледи на пациенти с проблеми с простатата;
*   Декември    – Безплатни очни прегледи при офталмолозите на ВИТА;
*   Януари        -- Безплатни прегледи на пациенти с болестно затлъстяване;

В Профилактичната програма на ДКЦ и МБАЛ ВИТА освен безплатните прегледи, се включени и Групи за взаимопомощ и консултации по разнообразни здравни проблеми, семинари, лекции и периодични срещи по обществено-значими здравни проблени.

Лекарите от ВИТА, които работят в повече от 35 медицински специалности, се включват активно в събития и мероприятия, организирани от нашите партньорски организации в областта на фармацевтичната и здравна индустрия.

Идеята на ръководството на Болницата е чрез тази програма достъп до частното здравеопазване да получават все повече български граждани, както и да бъде издигнато максимално нашето здравеопазване до нивото на европейските стандарти.