Проф. д-р Пламен Стайков – гост на Първия ВИТА БАРИАТРИЧЕН СИМПОЗИУМ

Проф. д-р Пламен Стайков – гост на Първия ВИТА БАРИАТРИЧЕН СИМПОЗИУМ
27 Септември 2019 г.


На 25 и 26 октомври 2019 година в Болница ВИТА ще гостува проф. д-р Пламен Стайков – едно от големите имена в европейската метаболитна и бариатрична хирургия. Той ще води лекции и демонстративни операции в рамките на Първия ВИТА БАРИАТРИЧЕН СИМПОЗИУМ,  където ще се съберат за два дни всички специалисти по темата.

Кой е д-р Пламен Стайков? Ето негово кратко представяне:

Роден е на 19.08.1969 година в Цербст, Германия. През 1991завършва медицина в Медицинския университет в София, от 1991 до 1994 г. се обучава  в Медицинския университет „Отто фон Герике“ в Магдебург – Германия,  а от октомври 1994 година работи в Клиника по хирургия на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Преди да започне работа във Франкфурт, работи в болница Хирсланден в Швейцария, където е старши хирург и партньор в центъра за Метаболитна и коремна хирургия Баербед.

От 1 декември 2014 година е главен лекар в Клиника по обща висцерална и спешна хирургия и началник на Центъра лечение на затлъстяването в Болница Заксенхаузен във Франкфурт на Майн в Германия.

От 2017 година е Медицински директор на Болница Заксенхаузен, а от 2018 е Гостуващ професор  в Националния медицински университет в Одеса, Украйна.

През май 2018 година става Изпълнителен директор (CEO) на Медицинска мрежа Франкфурт Рейн-Майн,  от април 2019 е директор на Учебния за център IBC Oxford за Германия.Защитава  Бариатрична аспирантура в Оксфорд, Англия, а от 17 април 2019 е и Хоноруван професор в Националния медицински университет в Харков, Украйна.

Проф. Д-р Стайков е член на множество елитни сдружения, между които Немското дружество по хирургия, Швейцарското дружество по хирургия и Международния бариатричен клуб OXFORD.

Интересите му са фокусирани върху метаболитната хирургия, постбариатричната хипогликемия, гастроезофагеалната рефлуксна болест, лапароскопската чернодробна хирургия и онкологичната хирургия.

По време на Симпозиума д-р Стайков ще запознае колегите си в България с най-новите тенденции в световната бариатрична и метаболитна хирургия.
Той ще води лекции и демонстративни операции в рамките на Първия ВИТА БАРИАТРИЧЕН СИМПОЗИУМ,  където за два дни ще се съберат всички специалисти по темата.
С лекции ще участват  изтъкнати хабилитирани ендокринолози от България, както и водещи имена в българската метаболитна хирургия, диетология и психология.
Ще бъдат демонстрирани най-новите достижения на метаболитната и бариатрична хирургия в света, като екипът на Центъра за метаболитна и бариатрична хирургия към Болница ВИТА ще вземе активно участие
в симпозиума с лекции и операции на живо.

За справки и записвания: 
на тел. 0882/058 407 /Лозанова /
или на имейл [email protected].
 
Всички лекари и специалисти, които желаят да участват в симпозиума, е нужно да се регистрират в  регистрационната форма на сайта ни ТУК и да заплатят до 21 октомври сумата от 300 лева по сметката на:

МБАЛ ВИТА ЕООД
IBAN BG65TTBB94001527098055
Експресбанк АД

Очакваме Ви!

 
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

8559
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах