Информация

Д-р Емил Атанасов е специалист уролог и детски уролог в София с 20 години опит. Завършва Медицински университет - София през 2002 г. Има специалност по урология и следдипломна квалификация по детска урология.

Биография:
Д-р Атанасов започва своята кариера като лекар-ординатор в Урологичното отделение на IV МБАЛ София (2003-2006 г.). След това работи една година в  Урологичното отделение на V МБАЛ София, а от 2007 г. до 2021 г. - в Отделението  по Детска урология на МБАЛСМ "Н. И. Пирогов".
От юли 2021 г. е част от екипа на Болница ВИТА като ръководител на Отделението по урология и Детска урология. През същия месец МБАЛ ВИТА създава втория в страната сектор по Детска урология.

Владее английски, немски и руски език.

Квалификации и специализации:

• Член на Европейската асоциация по детска урология;
• Диагностика и лечение на инконтиненция – Хайфа, Израел;
• Лапароскопаски курс по детска урология - IRCAD, Страсбург, Франция
• Съвременно лечение на вродени мегауретери" , Амстердам, проф. Шан.
• Специализация по оперативни техники при хипоспадия, еписпадия - проф. Джинович - Белград, Сърбия
• Специализация по Лапароскопско и робот-асистирано лечение на вродена хидронефроза и абдоминален крипторхизъм - проф. Гобе и Проф. Хорст - Цюрих, Университетска Детска Клиника

В Болница ВИТА д-р Атанасов започва да прилага за първи път в България европейски алгоритми и стандарти на работа при диагностика и лечение на децата с вродени урологични заболявания като вродена хидронефроза и непалпируем тестис. Негова заслуга е налагането на лапароскопския метод на лечение при тези заболявания като рутинен, което има редица предимства: бързо възстановяване и намалена болка за детето, липса на белег.

Д-р Атанасов и екипът му, съвместно с лекари от Цюрих, извършиха и първите в България робот-асистирани пиелопластики при малки деца.

Д-р Атанасов ръководи и Уродинамичен център за лечение и диагностика на деца със спина бифида и инконтиненция на урината в Болница ВИТА, който е първият в България. Центърът позволява диагностично уточняване в амбулаторна и комфортна за детето среда, без да е необходимо хоспитализиране.

Отделение в МБАЛ

Кабинет в ДКЦ