На 19.04.2024 г. (петък) от 09:00 до 18:00 ч. ще бъде затворена ул. "Флора Кънева" при кръстовището с ул. "Филип Кутев" (до Болница ВИТА). Достъп с автомобил: вход по ул. "Борис Руменов" до ул. "Флора Кънева" и наляво до платения паркинг. Пешеходен достъп от метростанция "Витоша" или с довеждащ градски транспорт по бул. "Филип Кутев".

Информация

Д-р Живко Сиромахов е уролог с опит в диагностиката и лечението на злокачествените заболявания на отделителната система, трансуретралната хирургия и ендоурологията, част от екипа на МБАЛ и ДКЦ ВИТА от март 2021г.

Извършва съвременно оперативно лечение на широк спектър от урологични заболявания - уролитиаза, доброкачествена простатна хипертрофия, инконтиненция на урината, онкоурология и уроинфекции. Основните му научни и професионални интереси са в областта на онкоурологията, лапароскопската урология и приложението на лазерите в урологията. Д-р Сиромахов не преглежда деца.

Образование:

Завършва Медицински университет Варна през 2014 г. От 2014 г. до 2020 г. специализира Урология в Клиника по Урология към УСБАЛ по Онкология с ръководител проф. Красимир Нейков. Има редица публикации и участия в международни симпозиуми у нас и в чужбина.

Квалификации:

- През 2018 г. е номиниран от свои колеги в кампанията на Credoweb "Лекарят, който ме вдъхновява - специалност Урология";
- Курс по Лазерна урология (Барселона), Хирургично лечение на ДПХ (Хейлброн), Реконструктивна урология (Берлин), Ехографска диагностика (Лондон), Бъбречна Трансплантация (Мадрид), Диагностика и лечение на простатен карцином (Виена), Диагностика и лечение на карцином на пикочния мехур (Мюнхен) Основен курс на Европейска асоциация по урология (Прага);
- Специализация в Клиника по Урология към Първи Държавен Медицински Университет, Москва, Русия;
- Индивидуален курс по Съдова хирургия в Клиника по Съдова хирургия към Аджибадем Сити Клиник, София;
- Участва в написването на два учебника по Онкология за студенти;
- Член на Български лекарски съюз, Европейската асоциация по урология и Световната асоциация по урология.

Проблеми, които решава:
- трансуретрална резекция на тумори на пикочния мехур;
- трансуретрална резекция и лазерна енуклеация на простатна жлеза;
- екстракорпорална литотрипсия и лазерна литотрипсия на конкременти в пикочните пътища;
- трансректална биопсия на простатната жлеза под ултразвуков контрол;
- операции при фимоза, хидроцеле и варикоцеле;
- уретерна катетеризация и перкутанна нефростомия;
- биопсия на бъбрек.

Отделение в МБАЛ

Кабинет в ДКЦ

Актуално

Виж всички