Информация

Д-р Силвия Оручева завършва медицина през 2009 г. в Тракийски Университет Стара Загора. През 2010 г. става член на Асоциацията по Медицина в Испания с право на практикуване в страната, където работи до 2013 г. 

През 2013г. д-р Оручева печели конкурс и започва обучение като лекар специализант по Акушерство и Гинекология в МБАЛ Токуда Болница София с научен ръководител доц. д-р Илия Карагьозов. След приключване на специализацията работи като лекар ординатор в Отделение по Обща и Онкологична Гинекология, Тазова Хирургия и Акушерство в МБАЛ Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда София.
През декември 2017 г. придобива специалност по Акушерство и Гинекология и от февруари 2018г. е част от екипа на д-р Илия Карагьозов в МБАЛ Вита Болница като лекар специалист в отделение по Оперативна Гинекология.
 

Квалификации

  • Курс по ултразвук
  • Office Hysteroscopy 2016 г. Faculty: prof. Sergio Haimovich, MD,PhD
  • Оперативна хистероскопия Плевен
  • Техники за поставяне на интимни филари Dr. Denize Gulcan, Paris France – Belgium 2018 г. Лазерна и естетична гинекология Dr. Cesar Arroyo, Spain, 2019 г.
  • Принципи на колпоскопската диагностика и деструктивно лечение на гениталните преканцерози при жената
  • Лапароскопска гинекологична хирургия I и II- ро ниво Плевен
  • Individual Hysteroscopy course prof. Stefano Bettochi, Bari
  • Current techniques in endometriosis treatment surgery IRCAD FRANCE


Д-р Силвия Оручева е член на Български лекарски съюз (БЛС); Българско Дружество по Акушерство и Гинекология (БДАГ); Българска Асоциация по Онкогинекология (БАОГ); Българска Асоциация по Минимално Инвазивна Гинекологична Хирургия (БАМИГХ).

Професионалните ѝ интереси са в областта на доброкачествени и злокачествени заболявания в гинекологията, профилактика и деструктивно лечение на преканцерозите на маточната шийка, минимално инвазивната хирургия в гинекологията и лазерната и естетична гинекология.
Д-р Оручева не преглежда деца и бременни жени.

Кабинет в ДКЦ

Отделение в МБАЛ