Изберете своя личен лекар във Вита

Изберете своя личен лекар във Вита
27 Ноември 2017 г.
Повече за кампания ЮНИ 2018 Г. ТУК

Смяна може да направите от 1 до 30.12.2017

От 1 до 31 декември 2017 г. всяко здравноосигурено лице може да смени личния си лекар. Във връзка с разширяването на дейността на болница и поликлиника „Вита“ от 2018 година ще може да посещавате личен лекар и във Вита – База 2, която се намира на бул. Филип Кутев №10, район Лозенец, в непосредствена близост до Paradise Center и метростанция Витоша. В кабинетите в новия дом на Семейството на здравето - Вита ще работят и няколко общопрактикуващи лекари. Един от тях е д-р Ирина Александрова Бетова
Завършила Медицински университет – София 1991 г.
Придобити специалности: Вътрешни болести и Обща медицина.
От 1992 г.до 2000г. работи като лекар-ординатор в Първа МБАЛ-гр.София
От 2000 г. до 2006г. работи като Общо практикуващ лекар в ДКЦ 14-София;
От 2017 ОПЛ в МЦ НеоКлиник-гр.София.
Предстои откриване на нов кабинет във ВИТА-2; за информация – тел. 0889201384

График и приемно време на д-р Бетова ще бъде обявен допълнително на сайта на Вита, и на регистратурата.
Регистрирането при нов общопрактикуващ лекар (ОПЛ) ще се извършва във Вита – База 1, на добре познатия адрес – София, ул. Драговица №9, срещу гара Подуене.  За смяната не се изисква отписване от листата на досегашния личен лекар, тъй като това се извършва по служебен път в РЗОК, напомнят от НЗОК. Гражданите, които искат да сменят личния си лекар, трябва да попълнят регистрационна форма за постоянен избор. Тя е достъпна на регистратурата на МБАЛ и ДКЦ Вита. Регистрационна форма може да свалите и от тук. Необходимо е пациентът да попълни регистрационната форма и да представи здравноосигурителна книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус. Пациентите, които са направили нов избор на личен лекар представят на новоизбрания извлечение от медицинската си документация.

Допълнителна информация
Личният лекар може да изпрати пациента с талон-направление за медико-диагностични изследвания в лаборатория, рентген или лекар-специалист. Направлението може да се използва до 30 календарни дни от издаването му.  За всяко посещение при личен лекар се заплаща потребителска такса, определена с Постановление на Министерския съвет съгласно чл.37 от Закона за здравното осигуряване.Личният лекар може да издаде болничен лист за срок до 14 дни без прекъсване, но за не повече от 40 дни (с прекъсване) в рамките на една календарна година - за едно или повече заболявания.
Ако имате допълнителни въпроси за смяната на общопрактикуващ лекар, може да се обърнете към НЗОК на телефонния номер за въпроси от гражданите  0800 14 800.
Ако имате допълнителни въпроси за избор на личен лекар във Вита, може да получите информация на тел: 02 960 49 50, 02 45 22 000 и на www.vita.bg.

Свързани материали:
 
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7912
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах