Център за лечение на болката

Център за лечение на болката

Повече от милиард и половина хора по света страдат от хронична болка, като това обикновено е повод те да търсят медицинска помощ и да приемат дълго време какви ли не лекарства. Най-честата болка е в кръста – 27%, следвана от главоболието и мигрената – 15%, болката във врата – 15% и на тази в областта на лицето – 4%. 

На определен етап от живота си над 90% от хората имат болка в гръбнака, като причините за това могат да бъдат разнообразни. За съжаление обаче, при над 40% от дори подложилите се на операция, не се стига до облекчаване на страданието. 

Болката е и един от най-неприятните симптоми на онкологичните заболявания. В напредналите стадии е налице при 50-75% от пациентите, като при 10-15% от тях тя не се поддава на фармакологично лечение. Тъжната статистика е, че около 28% от онкологично болните пациенти умират в силни болки в дома си, въпреки предписаните им обезболяващи.

Всички пациенти със средна към силна болка, която е трудна за овладяване или има потенциал за хронифициране, се нуждаят от консултация със специалист по болката, който да прецени как да се справи с нея.Повлияването на болката е възможно по два различни начина: с лекарства или чрез интервенции. Въпреки приема на подходящите за целта медикаменти, при около 15% от пациентите така и не се постига задоволително ниво на обезболяване. Именно това са и кандидатите за използване на интервенционални техники за лечение на болката. Те могат да бъдат разделени на две големи групи: 

1. Терапевтични – целта им е доказване на източника на болка и блокирането му за определен период от време. 
2. Аблативни – целта им е унищожаване на отговорните за болката нервни структури и постигане на дълготрайно обезболяване.

В болница Вита вече съществува „Център за превенция и повлияване на болката“, в който работят отлично подготвени за целта специалисти. Тук пациентите могат да бъдат прегледани, консултирани, а настоящата им терапия - оптимизирана. При необходимост се предоставя информация за различните интервенционални възможности за повлияване на тяхната болка – онкологична или неонкологична.

Успешно може да бъдат лекувани:

•    Онкологична болка;
•    Болка в областта на главата и шията;
•    Болка в областта на раменете и на гръдния кош;
•    Болка в областта на гръбнака;
•    Болка в областта на крайниците.
 
„Центърът за лечение на болката“ е оборудван с пета генерация апарат за крио анелгезия ( обезболяване чрез замразяване) на фирма Metrum cryoflex, както и с последно поколение апарат за радиофреквентна аблация (обезболяване чрез радиочестотен ток) на фирма COSMAN. На разположение на специалистите е висок клас специализирана ехографска апаратура за регионална анестезия и лечение на болката на фирма BK.

Всички нуждаещи се от помощ и лечение, могат да си запишат час за преглед и уточняване на терапията при д-р Веселин Гаврилов и д-р Севим Халибрям на email: [email protected] или на  тел.02/ 4522 000 и 088/ 99 22 000 в Болница Вита.


Запази час онлайн
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7912
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах