​НОВО! ВИТА открива ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР за диагностика и лечение на предракови състояния

​НОВО! ВИТА открива ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР за диагностика и лечение на предракови състояния
10 Април 2020 г.
От  13 април 2020  ВИТА приема пациенти в своя  нов и засега единствен в страната Специализиран център за ранна диагностика и деструктивно лечение на предраковите състояния на женските гениталии ВИТА - ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР. Той е разположен на партерния  етаж на МБАЛ ВИТА - База 2, на ул. „Филип Кутев“ № 10 в близост до Мол Парадайс в София. 

Центърът предлага на всички свои пациентки профилактика, консултации, модерна диагностика, съвременно деструктивно лечение и последващо проследяване, съобразени с най-новите препоръки на Европейската федерация по колпоскопия и патология на долния генитален тракт / EFC/, Международната федерация по цервикална патология и колпоскопия  /IFCPC/, Българската асоциация по онкогинекология  /БАОГ/ и Българското дружество по акушерство и гинекология  /БДАГ/. 

 ВИТА-ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР въвежда актуалните критерии за контрол на качеството / QIs/, прилагани на различни етапи от диагностично-лечебния процес. Лечението на всяка отделна пациентка се планира и осъществява след предварителна консултация с нашите специалисти и след прецизно поставена хистологична диагноза. 

При манипулациите се прилага локално обезболяване в амбулаторни условия, като при необходимост Центърът разполага с всички условия за амбулаторно лечение в стил „еднодневна хирургия“ за пациентки, при които се налага общо обезболяване.

Екипът е съставен от водещи професионалисти в областта на женското здраве: д-р Борислава Попова, д-р Силвия Оручева и д-р Иван Крумов, под вещото ръководство на утвърдения безспорен специалист в тази област  д-р Илия Карагьозов.

Д-р Тихомир Савчев – собственик и ръководител на ВИТА, коментира новината така: „Новото звено е създадено с идеята да се превърне от академична структура с потенциал за развитие, до водещ център за обучение на лекари и специалисти. Ще бъдат канени гост-лектори, ще се организират научни форуми в колаборация с водещи европейски и световни Дисплазия-центрове, ще се демонстрират на живо техники на лечение и манипулации, като всичко това ще бъде подчинено на единствената цел - повишаване качеството на лечение и обслужване на нашите пациенти“. 
Със създаването на новия център се продължава вече утвърдилата се практика Болница Вита да бъде новатор в предлагането на висококачествени медицински услуги за своите пациенти на най-високо европейско ниво. 

 ВИТА - ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР  определя следния график, по който неговите специалисти ще приемат пациенти:

В понеделник - от 11 до 14 часа     - д-р Карагьозов;
В сряда            - от 12 до13:30 часа - д-р Попова;
В четвъртък    - от 12 до 13 часа     -  д-р Оручева;
В четвъртък    - от 14 до 15 часа     -  д-р Крумов.

 Приемът в Центъра се осъществява само след предварително записване на тел.02/45 22 115 от дежурните акушерки в интервала от 11 до 14 часа всеки делничен ден.

Ще бъдат регистрирани и приемани за лечение само жени със съмнение или носителство на високорискови типове човешки папиломни вируси, с гранични лоши резултати от цитонамазка или с доказана вече дисплазия.Свързани публикации:
* Какво е това "Цветна бременност"? Кои са най-често срещаните причини за генитално кървене в ранен срок на бременността? - статия на д-р Венислава Александрова, акушер-гинеколог във ВИТА, публикувана в списание MEDINFO
* НОВО! Стартира ВИТА Телемедицина в услуга на пациентите!   Интервю с д-р Анна Савчева – Медицински управител на ДКЦ ВИТА
Виртуален навигатор за бременни жени с акушерката Ева Павлина: "10 неща, които да направите, преди да родите!"
* Удостоверение за неотложно пътуване до МБАЛ ВИТА
* Д-р Чорбова- Началник на Родилно отделение на МБАЛ ВИТА, отговаря как да се пазят бременните жени в ситуация на епидемия от COVID-19
*Д-р Гергинова – Началник на Неонатологично отделение в МБАЛ ВИТА, със съвети към родителите на новородени и малки деца в условията на разпространение на Корона вирус
* Строги правила за пациентите и персонала на ВИТА във връзка със съвместната борба с Корона вируса!


 
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

9948
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах