Tрансдермален билирубинометър в болница ВИТА

Tрансдермален билирубинометър в болница ВИТА
22 Януари 2020 г.


Послучай Бабинден д-р Савчев и д-р Савчева – собственици и ръководители на МБАЛ ВИТА, сюрпризираха  Неонатологичното отделение на Болницата със закупуването на нов, свръхмодерен уред. Това е  трансдермален билирубинометър, който помага да бъде проследяван билирубина на новородените без убождане, а само с докосване на кожата на бебето.

 Стриктното изследване на нивата на този пигмент изисква чести проби, за да не се стигне до проблемните му стойности. Това е най-елегантното и нетравматично решение, защото измерването на билирубина при новороденото вече може да бъде правено само чрез докосване на кожата, а резултатът се отчита за по-малко от двадесет секунди.

Този тип изследване е неинзвазивно, безболезнено и изключително щадящо за новороденото. Със сигурност спестява и много негативни емоции на родителите, изживяващи трудно всяко убождане на новороденото.
Трансдермалният билирубинометър е иновативно и впечатляващо решение за проследяване на физиологичната жълтеница при новородените, особено когато тя не е отшумяла в рамките на 15-20 дни от раждането.

Свързани публикации:
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Диагностично-консултативен център ВИТА
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

7379
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах