Полезно
10.09.2021

Метаболитната хирургия като най-кратък път до здравето и красотата!

Метаболитната и бариатрична хирургия е най-ефективната терапия за трайно отслабване, като с нея се постига значително подобряване на здравето и жизнения тонус на хората с болестно затлъстяване. В много от случаите чрез този метод се редуцира до 70% от излишното тегло, което създава редица здравословни, социални и психологически травми на пациентите.

Този тип лечение подобрява и в много случаи излекува свързаните със затлъстяването придружаващи заболявания. Това са  диабет, високо кръвно налягане, сънна апнея, астма и други дихателни разстройства, артрит, проблеми с холестерола, гастроезофагеална рефлуксна болест, затлъстяване на черния дроб, уринарна стрес инконтиненция, мозъчен псевдотумор и други.

Има разнообразни методи на лечение, но кой от тях ще бъде  избран, зависи от лекаря и от пациента след задълбочени и прецизни изследвания и разговори. 

Изборът на операция: Интрагастрален балон, Ръкавна резекция на стомаха, Стомашен байпас, Минибайпас на стомаха, или Стомашен ботокс зависи от началното тегло, навиците и страничните заболявания на пациентите. Вашият лекар в  болница ВИТА ще ви помогне да изберете правилния метод.

Бъдете здрави!