Нова революционна технология за идентификация на микроорганизми в единствено в лабораторията на МБАЛ ВИТА

Нова революционна технология за идентификация на микроорганизми в единствено в лабораторията на МБАЛ ВИТА
06 Юли 2022 г.
Лабораторията по микробиология към ДКЦ и МБАЛ Вита вече е оборудвана с нова революционна технология за идентификация на микроорганизми. Autobio autof ms1000 е MALDI-TOF технология с най-богатата база данни, включваща повече от 17000 щама. Тя позволява прецизна идентификация на микроорганизмите в рамките на десет минути, в сравнение с досегашните методи, които изискваха часове чакане и работа.

Напоследък този метод за идентифициране на микроорганизми става все по-широко разпространен в света. Той е много точен и бърз. Времето за идентифициране на изолирани чисти култури може да бъде значително намалено в сравнение с конвенционалните методи. А именно – от 24 до 48 часа за бактерии и от 36 до 48 часа за гъбички, докато другите методи изискват поне пет дни. Използването на MALDI-TOF MS намалява разходите за изследвания и увеличава лабораторната производителност.

Идентификацията е ключов етап в поставянето на микробиологична оценка след посявката на пробите, тъй като отделя нормалната от патогенната микрофлора и позволява правилното залагане и интерпретация на антибиограмата и последващото антибиотично лечение.

Така се пести време на пациента, намалява се вероятността от погрешна диагноза и лечение, спестява се излишно пиене на недействащи антибиотици и се повишава качеството на лекуване на пациента.

Вита е единствената МБАЛ в София с Autobio autof ms1000 технология, гарантираща на своите пациенти надеждна микробиологична диагностика и по-нататъшен контролен скрининг.


Ако желаете да получавате интересна и полезна информация, абонирайте се за нашия имейл бюлетин!
АБОНАМЕНТ ЗА БЮЛЕТИН
 

Може да Ви интересува също:

*ДКЦ ВИТА разкрива изнесена манипулационна към Клинична лаборатория
*
През целия месец юли във ВИТА се извършват БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ на доброкачествени кожни образувания от екип пластични хирурзи * В болница ВИТА започна да работи Кабинет по УРОДИНАМИКА
* "Какво означават данните на Пълната Кръвна Картина в лабораторните ни изследвания? Как да разчитаме цифрите в нея и кога да се притесняваме или да се успокояваме?" - Подробни отговори на тези въпроси дава д-р Веселин Венков – Завеждащ Клинична лаборатория
Диагностично-консултативен център ВИТА
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

8559
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах