Новини
19.10.2021

Проф. д-р Пламен Стайков – гост на „Дни на бариатричната хирургия – 2021“ в МБАЛ ВИТА

На 1 и 2 ноември 2021 година в МБАЛ Вита ще се проведат „Дни на бариатричната хирургия ВИТА 2021“.
Почетен гост и лектор ще бъде проф. д-р Пламен Стайков – едно от големите имена в европейската метаболитна и бариатрична хирургия. Той е Медицински директор на Болница Krankenhaus Sachsenhausen – Франкфурт Германия и Изпълнителен директор на Медицинската мрежа Франкфурт Рейн-Майн,  както и директор на Учебния център IBC Oxford за Германия.
Защитава  Бариатрична аспирантура в Оксфорд, Англия и е хоноруван професор в Националния медицински университет в Харков, Украйна.
Проф. д-р Стайков ще води лекции и ще участва в демонстрационни операции в рамките на Дните на бариатричната хирургия - ВИТА 2021.

  Роден е на 19.08.1969 година в Цербст, Германия. През 1991завършва медицина в Медицинския университет в София, от 1991 до 1994 г. се обучава  в Медицинския университет „Отто фон Герике“ в Магдебург – Германия,  а от октомври 1994 година работи в Клиника по хирургия на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Преди да започне работа във Франкфурт, работи в болница Хирсланден в Швейцария, където е старши хирург и партньор в центъра за Метаболитна и коремна хирургия Баербед.

От 1 декември 2014 година е главен лекар в Клиника по обща висцерална и спешна хирургия и началник на Центъра лечение на затлъстяването в Болница Заксенхаузен във Франкфурт на Майн в Германия.

От 2017 година е Медицински директор на Болница Заксенхаузен, а от 2018 е Гостуващ професор  в Националния медицински университет в Одеса, Украйна.

През май 2018 година става Изпълнителен директор (CEO) на Медицинска мрежа Франкфурт Рейн-Майн,  от април 2019 е директор на Учебния за център IBC Oxford за Германия. Защитава  Бариатрична аспирантура в Оксфорд, Англия, а от 17 април 2019 е и Хоноруван професор в Националния медицински университет в Харков, Украйна.

В забележителния списък с длъжностите на проф. д-р Стайков влизат и: Координатор за Европа за TUGS – The Upper Gastrointestinal Surgeons; Лектор в Харковския Национален медицински университет, Факултет по Хирургия (Почетен професор); Директор на “International Bariatric Expert Center Germany”, както и Експерт BARIAlink Academy.
Проф. Д-р Стайков е член на множество елитни сдружения, между които Немското дружество по хирургия, Швейцарското дружество по хирургия и Международния бариатричен клуб OXFORD.

Интересите му са фокусирани върху метаболитната хирургия, постбариатричната хипогликемия, гастроезофагеалната рефлуксна болест, лапароскопската чернодробна хирургия и онкологичната хирургия.

По време на Дните на бариатричната хирургия д-р Стайков ще запознае колегите си в България с най-новите тенденции в световната бариатрична и метаболитна хирургия.

Ако желаете да получавате интересна и полезна информация, абонирайте се за нашия имейл бюлетин!
АБОНАМЕНТ ЗА БЮЛЕТИН


Може да Ви интересува също:
* 
Как се дава първа помощ при различните видове изгаряния – интервю с д-р Елена Бенкова от МБАЛ ВИТА
*Стомашен ботокс в МБАЛ Вита – съвременна иновативна помощ при лечение на затлъстяването
*Хирурзи от ВИТА участват в прочутия Мастер клас по Метаболитна и бариатрична хирургия в Германия!
* Пакетни цени във ВИТА
* Финансирайте лечението си в МБАЛ ВИТА с подкрепата на Банка ДСК